obavezno pročitajte

I MUŠKARCI OSTARE PA IH I DALJE VOLIMO: 5 mudrih saveta Endi Mekdauel koja se ne oseća starijom već zrelijom! (FOTO)

Endi Mekdauel ne veruje u starenje već - sazrevanje.

Lepi & Zdravi
Autor:
I MUŠKARCI OSTARE PA IH I DALJE VOLIMO: 5 mudrih saveta Endi Mekdauel koja se ne oseća starijom već zrelijom! (FOTO)
Endi Mekdauel, Foto: Profimedia

Od svoje pojave na velikim ekranima u filmu 'Sex, Lies and Videotape', preko '4 Weddings and a Funeral' i 'Groundhog Day' do serije 'Maid' u kojoj je glumila s ćerkom Margare Kveli, Endi Mekdauel nas decenijama oduševljava širokim spektrom svog glumačkog talenta.

Kao L'Orealova ambasorka već preko zadivljujućih 35 godina, Endi pokazuje kako lepota ne poznaje godine, a ovo je njenih 5 životnih saveta za zdraviji odnos prema sebi, svom telu i okolini.

O starenju

'Kako godine prolaze, preferiram reč 'zrelost' umesto 'starost'. Osećam se bolje nego ikad – puna sam samopouzdanja i prijatno mij je u svojoj koži. To je jedan od razloga zašto se ne bojim starenja', ističe Endi Mekdauel. 'Mislim da su se žene umorile od ideje da ne mogu da ostare da i da budu lepe. Muškarci ostare pa ih i dalje volimo. Želim biti kao muškarac. Ne trebati se podvrgavati zahvatima kako bih bila smatrana lepom', rekla je za The Zoe Report, a te stavove potkrepila je činjenicom da je u pandemiji prestala da farba kosu i da je ponosna na svoj 'salt&pepper' izgled.

O traumama

Endi Mekdauel odrastala je uz majku koja se borila s bipolarnim poremećajem i alkoholizmom pa je detinjstvo provela brinući se za nju. 'Teško je osloboditi se tog PTSP-a. To vam ostaje u kostima i u nervnom sistemu. Ali gledam na to s pozitivne strane: to mogu iskoristiti.' U svom je poslu to i uradila, a to se posebno vidi u ulozi Pole u seriji 'Maid' (nadimak njene majke Poline bio je Pola), a kaže da danas više ne oseća ljutnju. 'Saosećam. To je grozna bolest.'

O velnesu

'Stanje uma je jako važno. Puno planinarim. Trudim se da boravim što duže na vazduhu. Priroda mi je jako važna jer se ono što osećaš odražava se i na tvom licu. Ako se osećate smireno, to se vidi na licu i u očima. Puno se bavim i jogom. Posvećea sam jogi jer vidim razliku koju čini mom telu, čini ga snažnim. Uspela sam da zadržim mišiće uprkos starenju. Ali to je i mirno stanje uma', rekla je za Southern Living. Osim planinarenja i vežbanja, radi i vežbe disanja protiv anskioznosti i praktikuje terapiju zvukom.

O ishrani

'Zastarela je ideja da su masnoće nezdrave. Toliko se šećera stavlja u prehrambene proizvode, ali važnije je smanjiti unos šećera nego masnoća. Masnoće su dobre za kožu – zdrave masnoće kao avokado, maslinovo ulje i puter. Koristim kreme i ulja za lice, ali pazim da i ono što unosim u sebe pravi razliku. Morate negovati svoje telo iznutra i spolja.'

O savetima koje je dala deci

Endi Mekdauel ima troje dece: ćerke Margaret i Rejni nasledile su majčine stope u glumačke vode, a sin se bavi nekretninama, a najvažnija stvar koju im je htela usaditi vaspitanje je samopouzdanje i nezavisnost. 'Mladim ženama je lako osetiti se bespomoćnima i brinuti da nisu dovoljno dobre. Nisam htela da se moja deca ikada tako osećaju', rekla je Endi, a dodaje da su joj i mišljenja njene dece najvažnija: 'Moja se deca ugledaju na mene i s koliko god negativnih komentara da se susretnem, njihovo mišljenje mi je jedino važno'.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs