ISPROBAJTE

MORSKA SO JE MOĆAN PRIRODNI MELEM: Očistiće vaše disajne puteve bolje od bilo čega - prodisaćete odmah!

Smatra se da haloterapija može pomoći u ublažavanju simptoma bolesti disajnih puteva

Lepi & Zdravi
Autor:
MORSKA SO JE MOĆAN PRIRODNI MELEM: Očistiće vaše disajne puteve bolje od bilo čega - prodisaćete odmah!
Foto: Profimedia

Morska so koristi se i za čišćenje disajnih puteva, a ta se metoda naziva haloterapijom. Morskom solju haloterapija se može sprovoditi na više načina: grgljajući slanu vodu, koristeći slanu vodu za ispiranje ali i inhaliranjem pare iz slane vode. Ova poslednja metoda se ujedno smatra i najdelotvornijom, jer najbrže otvara i čisti disajne puteve.

Astma, hronični bronhitis, prehlada...

Smatra se da haloterapija može pomoći u ublažavanju simptoma nekih bolesti disjanih puteva poput astme, hroničnog bronhitisa, alergija i rinitisa. Istraživanja su pokazala da su sprejevi koji sadrže morsku so, kao i ispiranje nosa rastvorom koja sadrži morsku so daju odlične rezultate u ublažavanju simptoma rinosinusitisa.

Istraživanja su sprovođena s rastvorom koja sadrži so iz Mrtvog mora, koja se zbog svojih protivupalnih svojstava pokazala zdravijom alternativom za ublažavanje respiratornih infekcija, alergija i drugih respiratornih bolesti. Uz to, minerali iz soli Mrtvog mora ublažavaju oticanje sluznica i tako smanjuju začepljenost nosa i disajnih puteva.

Grgljanje za oralno zdravlje

Morska so sadrži fluorid, a on je koristan za zdravlje zuba. Fluorid pomaže u zaštiti zuba od delovanja kiseline i sprečava razvoj karijesa. Redovno ispiranje i grgljanje mlakom vodom s morskom soli takođe ublažava bolove u usnoj šupljini, krvarenje desni, ranice u usnoj šupljini i bol u grlu.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs