Popravite štetu

Ove namirnice treba jesti ako ste juče unosili nezdravu i kaloričnu hranu

Eliminišite sve probavne tegobe uz pomoć pravog izbora namirnica

Lepi & Zdravi
14:19h Autor:
Ove namirnice treba jesti ako ste juče unosili nezdravu i kaloričnu hranu
Foto: Shutterstock

Nadutost, usporena probava i druge tegobe sa varenjem javljaju se kao posledica loše ishrane, ali druge namirnice mogu da saniraju nastalu štetu!

Ubrzan način života zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke teraju nas na pribegavanje brzim zalogajima koji često i nisu najzdraviji izbor, ali healthdigezt.com navodi kako s nekoliko ključnih namirnica možemo poništiti delovanje onih nezdravih.

Čia semenke

Sa samo dve kašičice čia semenki, svom organizmu ćete pružiti dovoljno vlakana koja će uticati na probavu, a zbog antioksidanasa koje sadrže, čia semenkama rešićete se toksina iz tela.

Mesna supa

Bilo da ste kuvali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, telu će odmah pružiti potrebne nutrijente.

foto: Shutterstock

Morska trava

Morska trava bogata je vitaminom B12 i koji će vas rešiti tromosti i nadutosti. Osim toga, bogata je kalcijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem i kalijumom i dobra je za celokupno zdravlje.

Sok od aloje vere

Sok od aloje vere odličan je za čišćenje creva, a umanjuje i upale i štiti creva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crevima i na taj način pomaže prilikom varenja.

Čaj od maslačka

Ispijanjem čaja od maslačka eliminisaćete nadutost i nakupljanje vode u telu, a pripremanjem čaja od korena maslačka očuvaćete zdravlje stomaka, ali i podstaći telo na mršavljenje.

Orasi

Konzumacijom oraha rešićete se problema povezanih s osetljivim želucem, ali i nadutosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs