Na prodaju

Komemorativne klupe Kurta Kobejna na aukciji (FOTO)

Slavni muzičar nema grob, već je njegovo telo kremirano, pa mnogi obožavaoci Nirvane svake godine na datum njegove smrti okupe se u parku Vireta gde se nalaze komemorativne klupe koje će biti ponuđene na aukciji
Vesti
21:28h Autor:
Komemorativne klupe Kurta Kobejna na aukciji (FOTO)
Foto: AP

Dve klupe, koje su postale nezvanični spomenik Kurtu Kobejnu nakon njegovog samoubistva pre 20 godina, biće ponuđene na aukciji.

Klupe, koje su se nalazile u jednom od gradskih parkova Sijetla, blizu Kobejnove kuće, bile su prekrivene porukama koje su ispisali ili urezali fanovi frontmena kultne američke grupe "Nirvana".

Sajt KXRO piše da su daske sa pomenutih klupa u parku Vireta 2008. zamenjene novim. Stare, išarane daske postavljene su nedavno na nove okvire, pa će se renovirane Kobejnove klupe uskoro naći na licitaciji aukcijske kuće Hamilton iz Takome.

Kurt Kobejn

, jedan od pionira grandž muzike, 5. aprila 1994. pucao je sebi u glavu i ubrzo potom preminuo u 27. godini. S obzirom na to da slavni muzičar nema grob, već je njegovo telo kremirano, mnogi obožavaoci "Nirvane" svake godine na datum njegove smrti okupe se u parku Vireta.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs