Uoči 20. godišnjice od smrti

Policija razvila fotografije sa mesta samoubistva: Nema dokaza da se Kurt Kobejn nije ubio

Podnet je zahtev da se javno obelodani svih 35 fotografija na kojima se vidi soba i garaža u kojoj se frontmen grupe Nirvana ubio
Vesti
13:24h Autor:
Policija razvila fotografije sa mesta samoubistva: Nema dokaza da se Kurt Kobejn nije ubio
Foto: Kurir Arhiva

Policija Sijetla rekla je da se na nedavno razvijenim fotografijama sa mesta gde se ubio frontmen Nirvane, Kurt Kobejn, vidi soba iznad garaže u kojoj se ta rok ikona ubila pre 20 godina, prenosi AP.

Četiri rolne sa mesta nesreće razvili su detektivi pred godišnjicu od samoubistva poznatog pevača, koji se ubio 8. aprila 1994. godine.

Policija je objavila dve fotografije 20. marta i na njima se vidi pribor za korišćenje droge, ali i čaše, novčanik i cigarete.

Takođe, podnet je zahtev za javno obelodanjivanje svih 35 fotografija. Portparol policije Rene Vit kaže da ništa na fotografijama ne ukazuje da nije istina da se Kobejn ubio.

Kobejn koji se ubio kada mu je bilo 27 godina, prodao je milione albuma sa Nirvanom i pomogao da se popularizuje grandž rok. Odrastao je u Aberdinu (Vašington), mestu koje se nalazi na oko dva sata vožnje od Sijetla.Iako je utvrđeno da je Kobejn izvršio samoubistvo, mnogi njegovi fanovi odbijaju da veruju u to, već smatraju da je u pitanju zavera, odnosno da ga je neko ubio.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs