Tuga

Komemoracija Kemalu Montenu: Rade Šerbedžija plakao za drugom! (FOTO)

Na poslednji ispraćaj su došli i Danijela Martinović, Boris Novković, Sanja Doležal, Žera iz Crvene jabuke, Željko Bebek, Milan Bandić, Tereza Kesovija i mnogi drugi
Vesti
17:22h Autor:
Komemoracija Kemalu Montenu: Rade Šerbedžija plakao za drugom! (FOTO)
Foto: Kurir / Damir Dervišagić, Story / Dražen Koković

Juče je na zagrebačkom groblju Mirogoj održana komemoracija povodom smrti Kemala Montena, kojoj su prisustvovale brojne poznate ličnosti i prijatelji legendarnog pevača.

Vidno potreseni bili su Aki Rahimovski, Rajko Dujmić, Sandi Cenov i Miro Ungar, koji su sve vreme stajali pored kovčega, a od omiljenog Sarajlije, koji je proteklih godina živeo u Zagrebu, došao je da se oprosti i bivši predsednik Hrvatske, Ivo Josipović.

"Teško je poverovati da Kemo više nije s nama. Ne postoji čovek koji ga nije voleo - rekao je Vlado Kalember.

Rade Šerbedžija, veliki prijatelj Kemala Montena koji po saznanju da ga je izgubio nije mogao da izusti ni reč, pročitao je pesmu, a glas mu je podrhtavao. Suze su krenule.

Od kantautora koga je volela cela bivša Jugoslavija oprostio se i njegov dobar prijatelj Mladen Grdović, koji je doputovao iz Zadra.

Tišinu je na trenutak prekinula Kemalova pesma „Hvala svima“, koja se čula iz automobila. Na ispraćaj su došli i Danijela Martinović, Boris Novković, Sanja Doležal, Žera iz Crvene jabuke, Željko Bebek, Milan Bandić, Tereza Kesovija i mnoge druge poznate ličnosti.

Podsetimo, sarajevski pevač preminuo je prošle srede. Mesec dana pre smrti presađen mu je bubreg. Operaciji se veselio jer je čak tri godine išao na dijalizu. Prema ličnoj želji, biće sahranjen sutra u Sarajevu, na groblju Bare u Aleji velikana.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs