Poslednji pozdrav

Ispraćaj Kemala Montena na groblju Mirogoj: Niko nije uspeo da zaustavi suze

Još uvek je teško poverovati da više nije s nama. Ne postoji čovek koji ga nije voleo, rekao je Vlado Kalember
Vesti
09:34h Autor:
Ispraćaj Kemala Montena na groblju Mirogoj: Niko nije uspeo da zaustavi suze
Foto: Kurir Arhiva

Sarajevski pevač Kemal Monteno preminuo je prošle srede, 21. januara, u 67. godini. Mesec dana ranije transplatovali su mu bubreg. Njegove brojne kolege i prijatelji oprostili su se od njega na Mirogoju.

"Još uvek je teško poverovati da više nije s nama. Ne postoji čovek koji ga nije voleo", rekao je Vlado Kalember (61) na ispraćaju Kemala Montena na zagrebačkom groblju Mirogoj.

Pevač je preminuo 21. januara u 67. godini nakon što je dobio sepsu. Mesec dana pre smrti transplantovali su mu bubreg. Operaciji se radovao jer je čak tri godine išao na dijalizu.

Na ispraćaju je bilo oko 1000 ljudi. Svi su hodali u tišini pognute glave, te se nisu ni trudili da suzdrže suze. Rade Šerbedžija (68) čitao je pesmu, a glas mu je sve vreme drhtao.

Od Kemala se oprostio i njegov dobar prijatelj Mladen Grdović (56).

"Jako sam tužan. Došao sam iz Zadra samo da ispratim Kemicu. Bili smo prijatelji 35 godina, te smo zajedno pevali po Americi i Kanadi. Bio je duša od čoveka. S puno ponosa i tuge stajao sam uz njegov sanduk", rekao je Grdović.

Dok su sanduk stavljali u auto svirala je Kemina pesma “Hvala svima”. Niko od prijatelja i kolega tad nije mogao da zaustavi suze. Na sahrani je bila i Danijela Martinović (43).

"Hvala ti što si prošao kroz moj život i ostavio neizbrisiv trag", rekla je. Od Keme su se oprostili i Boris Novković, Željko Bebek, Ivo Josipović i mnogi drugi.

Komemoracija će biti u sredu 28. januara u 12 sati u sarajevskom Narodnom pozorištu, a pogreb istoga dana u 14:30 sati na sarajevskom groblju Bare.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs