ON JE ZNAO DA SAM JA LJUBAV NJEGOVOG ŽIVOTA: Godinama sam odbijala da priznam da naša priča liči na BAJKU

Kapri: Letnja ljubavna priča
Autor:
ON JE ZNAO DA SAM JA LJUBAV NJEGOVOG ŽIVOTA: Godinama sam odbijala da priznam da naša priča liči na BAJKU
Foto: Shutterstock

Nisam neka romantična duša koja veruje u princa na belom konju, ali sam se uvek nadala da će moja ljubav trajati do kraja života. Kada sam dobila ćerku nikad joj nisam rekla “ti si naša princeza”, ne! Uvek sam se trudila da je vaspitam za svet u kojem živi. U kojem mora da se bori i da bude jaka.

Ali rodila sam onu koja me opovrgla u svemu, pa i u tome. Rodila sam jaku princezu koja veruje i bori se za bajke. Kunem vam se, ta od svake priče ume da napravi bajkovit scenario.

Sada već ima 10 godina i danima mi traži da joj ispričam kako smo se njen tata i ja upoznali. “Nije bilo ništa specijalno! Nikakav vatromet se nije desio, nisam se onesvestila, nisam osetila leptiriće u stomaku – sve je bilo obično”.

Majka i ćerka, roditelj, ćerka
foto: Shutterstock

Gledam je i unapred mi žao što neće dobiti svoju savršenu bajku kojoj se nada.

“Bila sam studentkinja i živela sam u domu,” započinjem priču i polako počinjem da se prisećam svega nesvesna osmeha na licu.

”Imala sam neku rutinu koje sam se stalno pridržavala. Svako jutro, posle doručka u menzi išla sam u čitaonicu kako bih spremila ispit. Zacrtam ja tako sebi koliko ću gradiva tog dana preći, da naučim, a kao nagradu – častiću se sladoledom.

Sladoled
foto: Shutterstock

Posle čitaonice, bukvalno otrčim po Kapri, sednem ispod drveta na jednu klupu blizu doma i tu polako pojedem sladoled, uživam... To je bio moj način da nekako zaokružim dan…

Nisam htela da se zaljubim, da imam dečka, nego sam imala samo cilj da završim fakultet što pre. Pošto nisam tragala za ljubavi, ona me sama našla.

Jednog dana kada sam došla do frižidera da kupim Kapri, čula sam muški glas koji kaže: “Danas ja plaćam sladoled.”

Okrenem se i vidim tvog tatu. Smejao se držeći u rukama dva Kapri sladoleda koje je već platio. Onako zbunjena, uzmem sladoled i krenem u šetnju sa njim.

To nam je postala praksa narednih 10 dana. Svaki dan me čekao pored frižidera sa sladoledom u rukama...”

Jao mama, pa to je najljubavnija priča koju sam ikada, ikada čula” govori mi ćerka dok joj oči sijaju kao dve zvezde.

Gotovo je, rođen je nepopravljivi romantik. Grlim je i smejem se: “Budalice, ima i lepših ljubavnih priča. Tvoja te tek čeka… A do tada, ajdemo na sladoled.”

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs