PRIČA O JEDINOJ PRAVOJ LJUBAVI: "Zašto mi nikad nisi rekla da ovakva ljubav postoji?"

Kapri: Letnja ljubavna priča
Autor:
PRIČA O JEDINOJ PRAVOJ LJUBAVI: "Zašto mi nikad nisi rekla da ovakva ljubav postoji?"
Foto: Shutterstock

"Kako ti je Mila?" pitala sam nedavno komšinicu, inače majku trogodišnje devojčice koju srećam retko, ali sa kojom se uvek nekako ispričam na brzinu, srdačno i od srca. Ono što nas dve jedna drugoj kažemo u par rečenica, verovatno ne priznamo ni najboljoj prijateljici.

"Mila, ona je ljubav mog života! Aposlutno sam opčinjena njome," rekla je kao iz topa. I ta surova iskrenost me u prvi mah malo štrecnula. Pogotovo što je došla iz usta žene koja je uvek odavala utisak jake, stamene osobe koja s obe noge stoji na zemlji.

Nikad od nje nisam čula da se detetu obraća sa “ljubavi moja”, a opet je to tako jednostavno i lično izjavila tu na sred ulice.

Čitav dan sam razmišljala o tom njenom priznaju. Znala sam da najveće ljubavne priče ne moraju nužno biti one između dvoje ljubavnika, ali kao da mi je tek sada komšinica otvorila oči.

Mama i beba
foto: Shutterstock

"Ima li veće ljubavi od majke prema detetu," konstatovali su svetski pisci, a ja tek sada vidim da sam od momenta od kada sam dve svoje ljubavi rodila – postala nova osoba.

“Majka je sinu prva velika ljubav, a sin majci je poslednja velika ljubav,” videla sam negde na internetu ovih dana i pomislila “kako tačno, kako iskreno”.

Dok sedim u kancelariji kroz glavu mi lete slike: dve male musave ruke kako me grle, dva plava oka koja u mene gledaju sa najvećim poverenjem i ćerkine reči “što si mi danas nešto lepa” dok nedeljom ujutru pijem kafu u staroj pidžami.

Mama i beba, Majka i beba, Beba, Novorođenče, Mama, Majka
foto: Shutterstock

"Strah me koliko volim svoju decu! Bukvalno bih život dala za njih, ali bukvalno da treba sada da skočim s mosta, skočila bih," pričam šokirana svojoj majci dok pijemo kafu i jedemo Kapri sladoled.

"Budalo jedna, to je normalno," kaže ona i smeška se.

"Zašto mi to nikad nisi rekla do sada?" pitam je kao da prvi put u životu razgovaramo.

"Kako nisam? Je l’ ti svaki dan, tokom 40 godina govorim “volim te”. Eto!"

Uzimam sladoled i stavljam u njenu činiju još jednu kuglu, dosipam kafu i nastavljam razgovor. Osećam kako me preplavljuje ljubav, spokoj i sreća samo zato što sam u njenoj blizini. Ljubav me okružuje, a ona najveća čeka kod kuće. Kud ćeš veću sreću od ove.

Sladoled
foto: Shutterstock
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs