KADA SAM NAŠLA DEČKA O KAKVOM SAM SANJALA, ON JE OTIŠAO: A onda sam shvatila jednu važnu stvar

Kapri: Letnja ljubavna priča
Autor:
KADA SAM NAŠLA DEČKA O KAKVOM SAM SANJALA, ON JE OTIŠAO: A onda sam shvatila jednu važnu stvar
Foto: Shutterstock

Od kada sam bila mlada devojka maštala sam o romantičnoj ljubavi sa nekim ko deli ista moralna uverenja kao ja ali i interesovanja, čije će ime u meni probuditi leptiriće u stomaku, o nekome na koga ću kada legnem u krevet poslednjeg pomisiti i prvog kada otvorim oči.

To se napokon desilo kada sam imala 20 godina ali nakon samo nekoliko meseci od početka ljubavne priče kao iz filma, saopštio mi je da je dobio posao u drugom gradu i da mora da se preseli. S obzirom na to da je pomagao svojoj porodici finansijski, nije mogao sebi da dopusti da propusti takvu priliku, a zbog toga sam ga, mislim, zavolela još više.

Posle nekoliko neprospavanih noći i suza na jastuku koje se do jutra nisu osušile, donela sam odluku da nam razdvojenost neće stati na put. Ukucala sam na Guglu „Saveti kako održati vezu na daljinu“ i gledala odgovore kao da mi život od toga zavisi. Pisalo je:

  1. Veoma je važno da postavite realistična i zdrava očekivanja u ovom novom poglavlju vašeg života. Dogovorite se koliko često bi trebalo da se čujete dnevno, kada kome odgovara, kada i koliko često ćete da pokušate da se vidite, kao i da li smete da se viđate s drugim ljudima ako je razdvajanje više od nekoliko meseci.
  2. Preko poruke se ne može uvek zaključiti šta ste mislili. Jer neke stvari zvuče bolje kada ih izgovorite i kada ih vaš partner čuje. Često je samo zvuk glasa voljene osobe dovoljan da vam popravi ceo dan, pa vam savetujemo da koristite glasovne poruke više nego one tekstualne.
  3. Takođe, maksimalno iskoristite opciju video poziva. Moderno doba sa sobom donosi neke dobre stvari koje odlično igraju u korist veza na daljinu. Pričajte preko video poziva, gledajte reakciju vašeg partnera dok priča nešto interesantno i jednostavno uživajte u prisustvu onog drugog. Napravite večeru pa sedite tako ispred kompjutera ili uživajte uz Kapri čašicu sladoleda dok pravite planove za vaše dalje zajedničko putovanje.
    Djet, Momak i devojka, Ljubav
    foto: Shuterstock

  4. Pričajte samo onda kada imate nešto da kažete. Zamislite da živite jedno s drugim, ili bar u istom gradu. Tada ne biste imali potrebu da pričate sa onim drugim 24/7 jer biste smatrali da ćete dojaditi jedno drugom. Ista stvar se dešava i u vezama na daljinu. Kada potrošite sve teme, nastupiće tišina i onda ćete da se pitate šta nije u redu. Da biste izbegli ovakve komplikacije, pričajte onda kada ste oboje slobodni i kada imate mnoštvo tema o kojima možete da raspravljate. Tako ćete se uvek radovati pozivima i porukama, jer ćete imati nešto interesantno što želite da podelite s vašim partnerom.
  5. Iako je ovo nešto što treba da se dešava u svakoj vezi, veoma je važno da se upravo ovakve stvari uvrste i u veze na daljinu. Ako vam on spomene da mora da ide recimo kod doktora, zabeležite datum i vreme posete pa mu pošaljite poruku "Srećno" ili “Držim ti palčeve”. Njemu će to značiti mnogo i imaće osećaj da ste mu blizu.
    Par, Ljubavni par, Sladoled
    foto: Shutterstock

  6. Rastanci su uvek tužni, a u vezama na daljinu ih ima previše. Da biste rastanak učinili lakšim, sakrijte nekoliko detalja na različitim mestima u njegovom stanu, tako da ih nađe onda kada odete i da se obraduje. Savršen predlog bi bio njegov omiljen Frikom sladoled ili neka sitnica koja će ga istog momenta podsetiti na vas.
  7. Veze na daljinu mogu da vas umore, a to se dešava i onima koji znaju da će biti zajedno za recimo godinu dana. Oni koji nemaju konkretan plan i ne znaju šta se i kako može desiti, mogu vrlo brzo da izgube volju da u ovakvu vezu ulažu svoje vreme.

Nakon čitanja ovih saveta, shvatila sam da će naša ljubav uspeti da prebrodi i vezu na daljinu, posebno kada znam da mogu da učinim dosta toga sama ako se dovoljno fokusiram na ono što mi je važno.

Unapred se radujem našim kasnim večernjim video pozivima, porciji Kapri sladoleda i trenucima koji će biti rezervisani samo za nas dvoje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs