U vreme kada seks više nije tabu tema

Ispovest 26-godišnje device: Ponekad se pitam da li čekanje uopšte ima smisla!

Ona je sama odlučila da u seksualne odnose stupi tek u braku, na šta suprotni pol reaguje u početku dobro, ali odmah smišlja kako da je ubedi da se predomisli, a kada ne uspeju u tome, ostavljaju je
Lifestyle
00:24h
Ispovest 26-godišnje device: Ponekad se pitam da li čekanje uopšte ima smisla!
Foto: Ilustracija: Shutterstock

Ona ima 26 godina i još je uvek je nevina! Tako je sama odlučila, jer u seksualne odnose ne želi da stupi pre braka.

Odlazak na sastanke je ovoj devojci posebno komplikovana priča. Kada reći dečku da si nevina? Na prvom sastanku? I prekasno i prerano. Na drugom, trećem? Odgovor je, čini se, jednostavan, barem iz perspektive ove devojke - ne postoji pravo vreme.

U današnjem svetu, njena odluka je na neki način ekstremna.

"Imam 26 godina i visoko sam obrazovana, imam dobar posao, predivan stan i nemam nikakvih dugova. Okružena sam dobrim prijateljima, imam porodicu koja me podržava i jasnu sliku onoga ko sam i gde idem. Prema nekim standardnim društvenim merilima, poprilično sam uspešna osoba. Ipak, kada dođe trenutak da dečku sa kojim sam izašla kažem da sam još uvek devica i da seks ne dolazi u obzir, odjednom u očima sveta postajem nesigurna čudakinja" - kaže ova 26-godišnjakinja.

Kako da pročitate iz pogleda muškarca da li želi vezu sa vama ili samo seks, saznajte OVDE.

Devojka dodaje i to da je bila zaljubljena nekoliko puta, bila je i u vezama, ali one nikada nisu postajale dovoljno ozbiljne i seks nije dolazio na red. U srednjoj školi i na fakultetu uglavnom je imala ulogu prijateljice koja je davala ljubavne savete drugim devojkama, pa i muškarcima.

Jedan dečko, sa kojim su se stvari odvijale u smeru veze, pa i seksa, prevario ju je. Odnosno, ispostavilo se da on već ima devojku.

"Razočarenje je možda jedan od razloga. Drugi je taj što sam hrišćanka. Ne možda u radikalnom smislu, ali odgojena sam sa stavom da je seks nešto što se događa isključivo u braku" - objašnjava ona.

"Ali, treći i možda najvažniji razlog je taj što sam zapravo romantična, uprkos tome što delujem kao nezavisna, pomalo cinična i s nogama čvrsto na zemlji i seks mi predstavlja "ono nešto više". Nisam protiv seksa, naprotiv, seks je, koliko čujem, super stvar i jedva čekam da probam" - iskrena je devojka.

Ona je priznala i da muškarci različito reaguju na činjenicu da je još uvek nevina. Neki zauzimaju ležeran stav po tom pitanju, ali u suštini odmah razmišljaju koji je najbrži i najlakši način da je nagovore da promeni svoj stav.

"U početku su neki reagovali dobro, sa puno razumevanja, ali na kraju se sve završilo. Ispalo je da je seks ipak veoma bitan" - opisuje svoje iskustvo 26-godišnja devica.

Neke je ona odbila odmah, jer nisu bili "oni pravi", odnosno veza nije išla u smeru ozbiljnijeg vezivanja ili braka, pa njoj to nije imalo smisla.

Seksi numerologija: Trojke neodoljivo zavode, osmice stalno menjaju partnere!

Jedan od muškaraca sa kojima je izlazila je potpuno podržavao njenu odluku, ali ispalo je da je previše religiozan i stalno je insistirao, ne na seksu već na pričama o seksu, u kontekstu stava kako je to nešto loše i nešto zbog čega bi se trebali osećati krivim.

"To me je još više uverilo da ostanem čvrsta u svojoj odluci" - kaže devojka i dodaje:

"Nisam protiv seksa. Baš naprotiv. Postoje trenuci kada mi je jako teško da se suzdržim i tada se pitam da li je moja odluka ispravna i da li ima smisla čekati" - zaključuje 26-godišnja devica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs