Napravite izbor odmah

6 životnih odluka zbog kojih nikada nećete zažaliti: Sreća je stvar ličnog izbora!

Pauze od tehnoloških naprava popravljaju zdravstveno stanje, pa samim tim i raspoloženje, a razmena toplog osmeha sa potpunim neznancem istog trenutka popravlja raspoloženje
Lifestyle
18:20h Autor:
6 životnih odluka zbog kojih nikada nećete zažaliti: Sreća je stvar ličnog izbora!
Foto: Shutterstock

U životu smo primorani da donesemo veliki broj važnih odluka: gde živeti, kakav posao tražiti, kakbu kafu piti... Očigledno, neke su ozbiljnije od drugih, ali smo primorani da ih donosimo svakodnevno. Vrlo često smo nesigurni kada dođe trenutak odluke i često se pitamo da li je izbor koji smo napravili ispravan.

Ali, postoji 6 odluka koje su vredne svake žrtve i za koje se nikada nećete pokajati, jer nam donose mir, čistu savest i sreću - piše Hafington post.

Ukoliko ih još niste napravili, vreme je da to odmah učinite, jer će definitivno u mnogome poboljšati vaš život!

1. Odaberite da budete srećni

trošimo nebrojeno sati, dana ili čak godina u traženju sreće, ali to možda i nije tako komplikovano - studije su pokazale da je sreća zapravo izbor koji je pod našom kontrolom! Drugim rečima, sreća ne leži samo u poslovima i materijalnim dobrima, već u sitnicama koje nas čine veselim i mame osmeh na lice. Da li vam zvuči poznato izreka: "Uzalud sav novac ovog sveta, ukoliko nema voljene osobe sa kojom bismo ga podelili"? Sve druge reči su suvišne.

Kojih 10 stvari treba odmah da prestanete da radite kako život ne bi prošao pored vas, saznajte OVDE - neće biti vremena za kajanje!

2. Odreknite se tehnologije

U današnje vreme, mobilni telefon u džepu ili tašni je normalno poput disanja, a kada ove spravice nisu uz nas, nastaje panika. Ali, jedno je sigurno - nikada nećete zažaliti ako svakodnevno pravite pauze od tehnoloških naprava! Osim što ćete imati više vremena da radite stvari koje volite, sami ili sa dragim osobama, odmor od svetlećih ekrana će popraviti vaše zdravstveno stanje, jer učestalo korišćenje tehnologije stvara osećaj usamljenosti, negativno utiče na san, a može čak izazvati i jake glavobolje.

3. Odaberite ljubaznost umesto neprijatnosti

Lako je popreko pogledati nekog ili progunđati kada vas gurnu u prepunom autobusu ili vikati ukoliko vas neko slučajno zakači u prolazu, ali činjenica je da nećete zažaliti ukoliko pokažete malo saosećanja i vedrine. Čak i mali velikodušni čin, poput pridržavanja vrata nekome, pravi veliku razliku, a pogled pun zahvalnosti druge osobe sigurno će vas učiniti srećnim! Osim toga, stavite se u kožu drugog i pomislite kako bi vama bilo da vas neko napadne ili prostreli pogledom zbog nečeg što niste svesno napravili.

OVDE saznajte pomoću kojih 5 psiholoških vežbi možete postati strpljivi - promeniće vam život iz korena!

4. Tretirajte sebe kao što tretirate prijatelje

Zašto ne biste mogli i sebi da kažete da ste lepi, fini, neverovatni? Možda nismo uvek sigurni i puni vere u sebe, ali istraživanja pokazuju da kada bismo bili u stanju da to uradimo, osećali bismo se daleko bolje. Ako prihvatite i volite sebe, bićete srećniji i zdraviji, pa je vreme da počnete da se ponašate prema sebi onako kako se ponašate prema svojim voljenim osobama.

5. Osmehnite se nepoznatoj osobi

Priznajte - postoji neki osećaj zadovoljstva kada razmenite topli osmeh sa nekim. Ako je verovati nauci, sposobnost da se nasmešite nepoznatoj osobi pruža nam bolji osećaj za komunikaciju. Da ne govorimo o tome kako vam razmena osmeha popravlja raspoloženje!

A koji su to najsrećniji trenuci u životu svakog čoveka, saznajte OVDE.

6. Naučite da kažete NE

Budući da živimo u vremenu večite žurbe i mnoštva obaveza, pa kada ne treba da žurimo, to nam izgleda čudno. Kada pogledate nazad u svoj život, moguće je da ćete zažaliti što u nekom trenutku niste rekli NE, neću to, hoću ovih nekoliko sati da provedem sa voljenim osobama ili slično. Životu smo rekli DA onda kada naučimo da češće upotrebljavamo odričnu reč.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs