Isprobajte

Napravite savršene pramenove kod kuće: Domaća farba prosvetljuje kosu za tri nijanse! (RECEPT)

Osim što ćete prosvetliti kosu vi ćete joj sa ovom farbom i vratiti sjaj i nahraniti vrhove
Nega
12:16h Autor:
Napravite savršene pramenove kod kuće: Domaća farba prosvetljuje kosu za tri nijanse! (RECEPT)
Foto: Thinkstock

Konačno je pronađeno rešenje za domaću “farbu”, koja kosu posvetli za čak dve do tri nijanse.

Maska sa cimetom:

Da biste spremili ovu masku potrebni su vam sledeći sastojci: 3 kašike meda; 3 kašike cimeta; 5-6 kašika balzama za kosu.

Količina ovih sastojaka prilagođena je za jednu upotrebu za dužu kosu. Za kosu srednje dužine (do ramena), količinu sastojaka prepolovite.

Priprema: U staklenoj ili plastičnoj posudi pomešajte med i cimet. Mešajte polako, da se dobro sjedine. Kad se smesa ujednači, dodajte svoj balzam za kosu. Ponovo dobro promešajte i spremna je za nanošenje.

Postupak: Prvo dobro operite kosu na uobičajen način. Kad se kosa prosuši, očešljajte je širokim češljem i podelite na pramenove. Nanesite smesu na kosu četkom za farbanje i vodite računa da temeljno ofarbate svaki pramen. Ako vam je zgodnije, možete smesu nanositi i rukama, utrljavajući je u kosu. Vodite računa da je ne nanesete na lice, jer može izazvati blago crvenilo i iritaciju. Takođe, nemojte utrljavati smesu u vlasište.

Frizerski trik: Kako da otkrijete da li vam stoji kratka kosa! (FOTO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Kada ste naneli masku, kosu podignite i umotajte u malu punđu. Stavite najlonsku kesu i peškir preko nje, i držite 30 minuta. Nakon toga skinite peškir i držite najlon kesu još 4-5 sati. Nakon toga temeljno isperite kosu toplom vodom.

Kod korišćenja maske za kosu sa cimetom možete postići ne samo željenu boju, već ćete ojačati i folikule dlake i ubrzati rast kose. Sve je to zbog činjenice da je cimet bogat vitaminima i antioksidansima. Ukoliko želite da vaša kosa još više posvetli, ponavljajte postupak nekoliko puta!

Brinete moraju da budu strpljivije i da ponove proceduru nekoliko puta. Događa se i da neće biti rezultata, sve zavisi od strukture i boje kose. Ali, u svakom slučaju, pokušaj vas ništa ne košta. Posle maske sa cimetom, kosa će sigurno dobiti mekoću, svilenkastu teksturu i obnoviće se. Srećno!

Kokosovo ulje za majku i bebu: Neprocenjiva pomoć, melem od glave do pete!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs