Pogledajte

Spavanje pod budnim okom Belog šetača: Otvoren hotel Igra prestola!

Sve detalje iz popularne serije stvorili su skulptori iz Rusije, Poljske, Litvanije i Ukrajine

Galerije
14:57h Autor:
1 / 9 Foto: Profimedia

Džon Snou se nije šalio kada je izjavio da zima dolazi! Makar kada je u pitanju Laponija.

Naime, u ovom finskom okrugu, u tradicionalnom Ledenom selu, otvoren je hotel inspirisan serijom Igra prestola, čije ime i nosi.

U potpunosti je napravljen od leda - bilo je potrebno čak 350 hiljada kilograma čistog leda i 20 miliona snega za njegovu izradu. Prostire se na 20 hiljada kvadratnih metara, na kojima se nalaze verne replike trona, mačeva, dvorana lica, ledenog zmaja i Belog šetača sa sjajnim, plavim očima.

Ledeni hotel raspolaže sa 30 soba i apartmana, a ukoliko želite da se venčate u ovom hotelu, možete do da uradite u ledenoj kapeli!

Temperatura u sobama hotela iznosi između -2 i -5, u zavisnosti od spoljne temperature, a sve detalje iz popularne serije stvorili su skulptori iz Rusije, Poljske, Litvanije i Ukrajine.

Preko noći, gosti od hotelskog osoblja dobijaju tople vreće za spavanje. Jedno noćenje za dvoje iznosi najmanje 264 evra, a ukoliko uzmete apartman, u cenu je uključeno buđenje, vruć sok o borovnice i doručak u toplom restoranu hotela. U ponudi je i izlet, odnosno obilazak hotela i Ledenog sela, po ceni od 15 evra.

Ledeno selo postoji već 17 godina, i svake godine se u njemu gradi drugačiji ledeni hotel , koji se već u martu potpuno istopi.

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs