LUKSUZNI HOTEL RAZVRATA I BLUDA: Iza ovih zidova kriju se najčuvanije tajne o bahanalijama poznatih glumaca i pevača

Hotel du Cap-Eden-Roc je najpoznatiji hotel na francuskoj rivijeri, napravljen sa ciljem da se u njemu odmara elita

Zanimljivosti
10:14h Autor:
LUKSUZNI HOTEL RAZVRATA I BLUDA: Iza ovih zidova kriju se najčuvanije tajne o bahanalijama poznatih glumaca i pevača
Šta kriju zidovi luksuznog hotela razvrata i bluda?, Foto: Profimedia

Najpoznatiji i najprestižniji hotel na francuskoj rivijeri Hotel du Cap-Eden-Roc mesto je gde poznati odsedaju kada dolaze u Kan. O, kada bi samo zidovi ovog hotela mogli da ispričaju sve ono što su videli i čuli...

Opisan u mnogim knjigama, časopisima, i rečima istaknutih glumaca, "veliki, ponosni hotel, ružičaste boje" mesto je razvrata i bluda. Mesto gde poznati žive kao da sutra ne postoji, dok je zabava jedino za čim žude.

Tokom veka i po koliko postoji Hotel du Cap-Eden-Roc je imao za vlasnika samo dve porodice. Prvo je to bila porodica Selas iz Italije, a do 1969. godine porodica Oetker iz Nemačke.

To samo znači da ovaj hotel nije bio deo lanca hotela, već da je imao ljude koji su ga zaista voleli, brinuli o njemu, negovali ga kao da je njihovo dete.

***

A priču o prestižnom hotelu "Rajsko mesto" čiji je vlasnik bogata porodica Marčenko možete pratiti od danas, svaki radni dan od 15h i 22h na Kurir Televiziji.

Hotel du Cap-Eden-Roc
foto: South dream / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Poznati glumci, pevači, pisci i ostali umetnici dolazili su u ovaj htel jer su znali da će tu dobiti zasluženi odmor, razbribrigu, beg od stvarnosti - jer i oni su ljudi koji samo žele da se dobro zabave, a znali su da će ovaj hotel čuvati sve njihove tajne.

Cilj ovog hotel je i bio da naprave "sklonište" za umetnike koji žele samo da napune svoje baterije okruženi planinama, morem i uživanjem.

Umetnici bi došli sa svojom muzikom, napravili bi zabavu, žurku na plaži koja bi trajala duboko u noć, a ujutru su se treznili na jednom od jutarnjih pknika, u parku koji je okruživao hotel.

Hotel du Cap-Eden-Roc
foto: South dream / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Voli Simpson je u ovom hotelu zavodila vojvodu od Vindzora, a kada bi se sastajali na železničkoj stanici bi ih lično sačekao vlasnik Andre Selas.

Mnogi kažu da je ljubavna afera između Merlin Monro i Kenedija svoj zamah uzela upravo među zidovima ovog hotela.

Priča se da je Marlin Ditrih u hotel došla sa mužem i ćerkom, njegovom ljubavnicom i svojim ljubavnikom, piscem Remarkom. Ali, nije je držalo mesto pa je tokom te posete zavodila Džozefa Kenedija, koji je u to vreme bio na odmoru sa suprugom Rouz i njihovo devetoro dece.

Pričalo se da je su se Kenedi i Marlin sledećeg leta opet našli u ovom hotelu, ali da je tada Marlin dovela svoju ljubavnicu sa sobom, izvesnu gospođicu Džo.

Hotel du Cap-Eden-Roc
foto: South dream / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Danas Hotel du Cap-Eden-Roc nije izgubio svoj šarm. Za vreme kanskog festivala možete videti golišave glumce kako se sunčaju na terasi, polugoli skaču u bazen, dok žurka traje 24h.

Osim luksuznog uređenja, hotel karakteriše i izvrsna diskrecija osoblja. Kada bi zidovi mogli da govore, sigurno bi o ovom mestu mogli da ispričaju mnoge lude anegdote u kojima su glavni akteri upravo junaci i junakinje s filmskog platna.

Do javnosti je samo došla jedna informacija kako je Kejt Mos jednom prilikom toliko uništila sobu da su joj zabranili da više ikada odsedne u hotelu.

Ovde svaka zvezda ima posebnu uslugu, pa tako Tom Kruz dobija za njega dizajniranu organsku salatu, a Bred Pit i Anđelina Džoli jednom su zakupili ceo sprat samo kako bi mogli da uživaju sasvim sami.

Kan, magnet za moćne, lepe i bogate, tako nudi savršenu kombinaciju eksponiranosti i intime, a ne prestaje ni da intrigira javnost onim što se događa iza zidova njegovih najslavnijih hotela.

1 / 11 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs