PRŠTI SJAJ NEDELJE MODE U NJUJORKU: Spektakularni trendovi koji će DOMINIRATI tokom godine, dizajneri i JOŠ MNOGO toga

Nedelja mode u Njujorku jesen-zima 2024. završava se danas. U nastavku pogledajte sve detalje o svim poznatim brendovima, pridošlicama, slavnim ličnostima, trendovima, glamuru i onome što sledi.

Galerije
1 / 5 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Njujork je ponovo u centru modnog sveta dok se dizajneri, modeli i poznate ličnosti okupljaju u Velikoj jabuci na Nedelji mode za sezonu jesen-zima 2024.

To je prva od „velike četvorke“ proslave stila, sa gostovanjem u Londonu, Milanu i Parizu koji će zaokružiti mesec sjaja i glamura.

Izložbe na pisti jesen-zima 2024/25. će se nastaviti do danas, a više od 70 dizajnera je pokazalo svoje umeće.

Poznate ličnosti, uključujući Niki Hilton Rotšild, Kejti Holms i Elizabet Olsen, da spomenemo samo neke, bile su primećene u prvim redovima na raznim defileima, dodajući dodatnu dozu glamura.

Vrhunski dizajneri učestvovali su na Nedelji mode u Njujorku: Majkl Kors, Karolina Herera, Proenca Skuler, Kouč, Tori Burč, Tomi Hilfiger, Tom Braun. Oni se ističu kao neka od najistaknutijih i najcenjenijih imena u američkom modnom svetu.

Hilfiger, koji se vratio na modnu nedelju nakon dvogodišnjeg odsustva, oseća se samouvereno zbog uspona „tihe luksuzne“ mode i oseća da se ljudi ponovo više oblače. To mu je nanelo osmeh na lice, ali i činjenica da se njegov prepi stil savršeno uklapa u svet tihog luksuza

Tomi Hilfiger
foto: Rick Gold / Capital pictures / Profimedia

Ženska odeća je izgledala prefinjeno, sa predimenzioniranim blejzerima sa broševima u vidu zihernadli, opuštenim odelima, dugim plisiranim suknjama sa kaiševima i mini suknjama od pliša. Bilo je tu i zdepastih kašmirskih džempera na pruge, dvoličnih vunenih kaputa i bomber jakni.

NOVA LICA NA MODNOJ SCENI

Velika jabuka sve više postaje glavno središte nadolazećih brendova, tražeći idealnu ravnotežu između umetničkih inovacija i komercijalnog potencijala.

Kalas Milano, Džejn Vejd, Kolin Alen i Bišme Kromarti su samo neki od umetnika u nastajanju.

Pista je takođe bila prostor za društvene reference ove godine, sa manekenkama koje su se oslobodile restriktivne mode.

Medi Mun, dizajnerka, prošetala je pistom za jesenju reviju brenda Koline Strade, prikazujući svoj debi u manekenstvu sa trudničkim stomakom.

Munova izjava o samoprihvatanju, ljubavi i prihvatanju majčinstva dobila je gromoglasan aplauz i klicanje, označavajući značajan korak ka inkluzivnosti i raznolikosti u modnom carstvu.

Brend koji se posebno istakao, definitivno je bio Mark Džejkobs.

Dizajner je pokazao svoju kolekciju van regularnog termina, ali ništa manje ga nije učinilo važnim.

Na pisti je predstavio džinovski sklopivi sto klasičnog dizajna i četiri stolice, što je zapravo umetničko delo Roberta Teriena iz 2006. pod nazivom „Bez naslova (sklopivi sto i stolice)“, ali preveliku. Toliko veliku da može da primi samo osobu visoku oko 9 metara.

Nedelja mode
foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

„Istražujući nezaboravno i svakodnevno, apstrahujemo i preterujemo sa dezorijentišućom familijarnošću, u želji da izrazimo nešto naivno i elegantno“, istakao je Džejkobs.

Velika kosa, unihopi, kaputići koji ističu struk, suknjice, i celokupno izdanje koje podseća na porcelanske lutkice, istakle su reviju i učinile je viralnom.

Generalno, od trendova koji su se istakli, bili su prvo opoziti tihi luksuz i žene mafijaša, a potom korporativni stil i rep devedesetih.

ŽENA MAFIJAŠA

Nedelja mode
foto: x / Avalon / Profimedia

REP DEVEDESETIH

Nedelja mode
foto: ALPINE BAEK / ShowBit / Profimedia

KORPORATIVNI STIL

Nedelja mode
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Ovogdišnje izdanje nedelje mode bilo je manje eklektičnije i dekadentno. Tihi luksuz je maksimalno zavladao i ostaće trend broj jedan još neko vreme.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs