Dragoceno mesto u domu

Terasa, savršen kutak za jutarnju kafu: Kreativne ideje! (FOTO)

Bez obzira na velilčinu, ovaj deo stana ili kuće može lako da postane vaš mali beg od svakodnevnog stresa i oaza u kojoj ćete provoditi opuštajuće sate
Enterijer
23:36h Autor:
Terasa, savršen kutak za jutarnju kafu: Kreativne ideje! (FOTO)
Foto: Shutterstock

Gotovo da svaka kuća ili stan ima terasu. Ipak, u oskudici kvadrature mnogi neretko zazidaju ovaj dragoceni kutak i pretvore ga u neugledno skladište za odlaganje stvari.

U svakodnevici u kojoj je stres gotovo nemoguće izbeći, čoveku je izuzetno važna mogućnost opuštanja i mesto u kojem će imati svoj mir uz jutarnju kafu, ili provesti prijatne trenutke uz dobru knjigu. Kutak, kakva je terasa jednog doma, ma koliko male kvadrature da je, zaslužuje posebnu pažnju.

Za uređenje malog vrta nije potrebno puno novca, već samo nešto inspiracije i truda.

Da se kuća cakli za pola sata: 6 lakih koraka iskusnih domaćica!

Prirodni materijali

Još od pamtiveka je čovek vezan za prirodu, pa otuda i potreba da joj se vraćamo i crpimo iz nje životnu snagu. Korišćenjem prirodnih materijala na svojoj terasi dodatno ćete stimulistati i pospešiti udobnost, jer će vas za trenutak odvesti daleko od smoga, gužvi, gradske vreve, svakodnevne jurnjave i brzog života.

Stolice i mesta za sedenje

Većina nas ima mali balkon. U ovom slučaju možete imati najviše dve stolice, a u zavisnosti od materijala (plastične, drvene, kovane, pletene) oslikavaće se i ambijent prostora u kojem boravite. Ukoliko ste među srećnicima koji imaju veliku terasu, možete zaista sebi dati oduška i staviti sofu i koju platnenu fotelju. Ili opet, otići tako daleko, te se poigrati i sa strehom u vidu drvenih greda.

Neuspeh, bolest, loš osećaj: Evo kako da izbacite negativnu energiju iz doma!

Tajna leži u detaljima. Uvek možete osvežiti sto i stolice koji već imate, tako što ćete im dodati poneki jastučić, ili platneni prekrivač u boji.

Biljke u saksijama

Saksijsko bilje je vrlo poželjno u uređenju balkona. Vodite računa da veličinu rastinja prilagodite veličini raspoloživog prostora, kako ne ih biste prenatrpali ili zagušili.

Kako do moderne dnevne sobe: Knjige kao savršen detalj u svakom domu! (FOTO)

Ukoliko ste u mogućnosti, birajte saksije od terakote. U njima koren biljke bolje diše nego u plastičnim teglama.

Ne zaboravite na osvetljenje

Ljubitelji romantike, uz malo domišljatosti, mogu da se poigraju sa svećama, koje će ako pravilno rasporede odavati dovoljno svetla za odmaranje i ispijanje čaše vina.

Mirisne korpice na vašoj terasi: Viseće jagode i ukusne, i dekorativne! (VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs