Obratite pažnju

Šta nam krade energiju, zašto privlačimo zle ljude: Neke prostorije utiču na psihu!

Postoji rešenje za osećaj umora, iscrpljenosti i svega negativnog što vas okružuje
Enterijer
18:02h Autor:
Šta nam krade energiju, zašto privlačimo zle ljude: Neke prostorije utiču na psihu!
Foto: Shutterstock

Kako svaki čovek ima svoju energiju, tako i prostor poseduje svoju. Na energiju prostora utiču boje, biljke, uređenje, ukućani, mirisi, ali i gosti koji dolaze u posetu.

Numerologija kućnog broja: Slučajnosti ne postoje!

Sigurno ste primetili kako postajete nervozni ako je oko vas sve neuredno i razbacano? Ukoliko se u nekim prostorima osećate umorno, iscrpljeno ili negativno - znak je da se nakupila energija koju treba pročistiti.

Iscrpljenost je i simptom preniskih novoa energije ili teške energije, kako u vašim životima, tako i u vašim životnim prostorima.

Kako bi energija nesmetano tekla, bitno je ne samo pospremiti te prostore, nego i „životne fioke“ u koje prečesto guramo nerazrešene situacije i emocije. Kada se rešite suvišnih stvari koje vam blokiraju prostor i um, energija će moći nesmetano da teče, a u život će vam dolaziti pozitivni ljudi, pozitivne stvari i otvoriće se mogućnost za nove prilike.

U prilog tome ide i zakon privlačnosti - pozitivno privlači pozitivno, i obrnuto.

Zato je ovo ujedno i idealno vreme za energetsko čišćenje doma nakon povratka s godišnjih odmora. Ono će doneti mir i staloženost, te pozitivno i zdravo okruženje, u kojem ćete moći da se i fizički, i mentalno pripremite za nove radne izazove i nove prilike.

Energetsko čišćenje - druga strana čišćenja

Čišćenje u smislu pranja prozora, podova i ostalog ponekad nije dovoljno. Osim prljavštine, na udobnost prostora utiče i energija koja se u njemu stvara, kao posledica natrpavanja starih i nepotrebnih stvari, lošeg zračenja biljaka, svađe među ukućanima, neugodnih mirisa i slično… U tom slučaju, potrebno je sprovesti energetsko čišćenje doma.

Kako? Jednostavno, uz pomoć ovih nekoliko saveta.

1. Rešite se nepotrebnih i starih stvari

Prvi korak u energetskom čišćenju prostora jeste rešavanje nepotrebnih i starih stvari. Jako je važno napraviti takvo čišćenje doma, jer nagomilani predmeti koji se ne koriste zatrpavaju protok energije. Krenite s rešavanjem svih nepotrebnih papira koji vam zauzimaju fioke.

Kad svladate taj mali korak, dobićete samopouzdanje da se uhvatite u koštac s ‘krupnim zalogajima’, većim stvarima i prostorima.

Siromaštvo, bolest, svađe: Izlečite negativnu energiju doma!

Budite iskreni prema sebi samima i bacite stvari iz garaže, potkrovlja, one koje već dugo niste koristili. Pogotovo ako dugo čuvate nečiji poklon, koji vam se nikada nije sviđao i samo je skupljao prašinu na polici. Zasigurno ćete osetiti olakšanje. A taj čin bacanja stvari ne samo da odnosi staru, lošu energiju, već stvara prostor da nove, pozitivne stvari uđu u vaš život i dom.

Također obratite pažnju na „sve što nije dovršeno“. Ovaj oblik nereda teže je uočiti i lakše ignorisati. Sve što nije završeno u telesnom, mentalnom, emocionalnom i duhovnom nivou stvara nered u psihi. Ako ostavljate poslove nedovršene, oni će vam stalno crpeti energiju. Oslobodite se suvišnih stvari, dovršite nedovršeno i ostvarićete više prostora za protok energije, pa ćete i ostale stvari lakše završavati.

2. Čišćenje po elementima

Drugi postupak u energetskom čišćenju prostora jeste čišćenje po elementima. Dobro je s vremena na vreme životni prostor očistiti i s malo vode i prstohvatom soli. So kao element pripada zemlji i, posuta po prostoru, upija negativnu energiju.

Takođe je za energetsko čišćenje dobra mešavina od nekoliko kapi eteričnog ulja ruzmarina i jedne kašike morske soli, dodate u vodu za čišćenje. Tom mešavinom možete prati podove ili kuhinjske elemente, jer će ukloniti negativnu energiju iz prostora i dobro ga dezinfikovati. Ujedno, prijatnog je mirisa.

Da li postoje ukleti predmeti: Loš osećaj vas ne vara!

3. Obratite pažnju na mirise

Paljenje mirisnih štapića, poput tamjana i kadulje, čiji mirisi prožimaju prostor, pripada elementu vazduha. Mirisi su takođe manifestacija energije, harmonizuju prostor i psihu, te unose potpuni mentalni sklad. Ruzmarin i tamjan su odlični u energetskom čišćenju prostora nakon posete agresivne ili bolesne osobe.

Za tamjan su znali i drevni narodi koji su ga koristili u crkvenim obredima i kao zaštitu od zlih duhova. Međutim, povezanost tamjana s religijskim obredima ne odnosi se samo na hršćansku tradiciju. Mnoge drevne religije smatrale su ga vrlo važnim, te ga redovito upotrebljavale u svojim obredima. Tako se u 5. veku pre Hrista, iz Babilona u Izrael najviše uvozio upravo tamjan, za potrebe drevnih izraelskih hramova. Stari Egipćani, osim što su ga upotrebljavali za religijske rituale, koristili su ga i kod balzamiranja mumija.

Zapalite tamjanicu s nekoliko zrna tamjana, postavljenu u nekom uglu prostorije, te će ona potpuno odneti negativnu energiju. Možete s tamjanicom obići sve ćoškove prostorije, u smeru kazaljke na satu i zatim je ostaviti na sredini prostorije neko vreme. Smatra se da upravo zbog bosvelijske kiseline koja se nalazi u tamjanu, ovu biljku odlikuju antiupalna i analgetička svojstva.

Tačka sreće na vašem telu: Jednim pokretom izbacite svu negativnu energiju!

4. Ostali korisni elementi za energetsko čišćenje

Koristite i ostale elemente u energetskom čišćenju svog doma, jednako moćne saveznike za privlačenje pozitivne energije. Element metala predstavlja zvuk zvona, te ga se često koriste u čišćenju jer raspršuje ili reže negativnu ustajalu energiju.

Dok vatra, na primer ona sa zapaljenih sveća, sagoreva negativnosti. A osveštana voda ispira svu negativnost.

I na kraju, ne zaboravite da uživate u svom novom osveženom i mirisnom domu, koji ste napunili pozitivnom energijom i samim tim mogućnošću privlačenja novih životnih prilika.

Donose nesreću i izvlače život iz vas: 5 stvari koje odmah treba da izbacite iz kuće!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs