Probajte i vi

Dijeta sa grožđem: Skinite do 5 kilograma za samo 4 dana!

Uz zanimljive recepte i ukusne obroke mršavljenje vam neće teško pasti
Fitnes & Nutricija
20:30h Autor:
Dijeta sa grožđem: Skinite do 5 kilograma za samo 4 dana!
Foto: Shutterstock

Pomoću ove odlične dijete sa grožđem koja traje 4 dana možete da oslabite 4-5 kilograma i da naučite nekoliko korisnih sitnica kako najbolje da kombinujete ovu izuzetnu namirnicu i ko bi ipak trebalo da izbegava grožđe.

Dijetni planDan 1Doručak- 1 kašika ovsenih pahuljica (prethodno natopljenih preko noći), 1/2 pomorandže isečene na kockice, 2,5 dl malomasnog jogurta, 100 gr zrna grožđaU velikoj posudi sve sastojke izmešajte i ostavite desetak minuta da odstoje.

RučakZa ručak se jede jedna prilično neobična salata čiji su sastojci: 200 gr bundeve isečene na sitnije kockice i par minuta propržene na malo putera, 100 gr zrna grožđa isečenih na pola, 100 gr zelene salate, 1 kašika oraha isečenih na listiće.Sve sastojke, osim oraha pomešajte, a njih dodajte na vrh mešavine.

VečeraVečera je rezervisana za voćnu salatu i pileće grudi. Voćna salata se pravi od: 100 gr zrna grožđa, 50 gr ananasa isečenog na sitne kocke i dodatka od 50 gr soka od grožđa i 50 gr vode. Pileće grudi, ne teže od 150 gr pripremite na roštilju ili dinstajte na vodi.

Kako da napravite smuti od spanaća koji ubrzava metabolizam i topi salo na stomaku saznajte OVDE.

Dan 2

DoručakLimun jogurt: pomešajte 250 gr malomasnog jogurta sa supenom kašikom soka od limuna i svemu tome dodajte 150 gr zrna grožđa.

RučakPirinač sa komadićima ribe: Skuvati 5 kašika integralnog pirinča u tri puta više vode. Dodati 2 kašike komadića vaše omiljene ribe proprežene na malo maslinovog ulja. U sve to umešati i 150 gr zrna grožđa.

VečeraČorba od krompira sa povrćem: Kuvati 150 gr krompira, 1 šargarepu i 1 manji celer petnaestak minuta. Začiniti po ukusu biljnim začinima. Dodati kašičicu hladnoceđenog maslinovog ulja.Posle ove čorbe pojesti 250 gr svežeg, crnog grožđa.

OVDE saznajte kako da unosite 500 kalorija manje dnevno.

Dan 3

DoručakOvo jutro je rezervisano za 100 gr malomasnog mladog sira i 150 gr grožđa. Namirnice ubacite u blender, promiksajte par sekundi i eto ukusne i hranljive kašice za doručak!

RučakNapraviti ragu od 250 gr omiljene ribe, 150 gr brokolija i 1 glavice crnog luka. Posle ovog obroka pojesti 150 gr crnog grožđa.

VečeraŽele od grožđa koji se pravi od: 2,5 dl soka od grožđa, 50 grama zrna grožđa, pola jabuke, 5 gr želatina. Promešati želatin sa malo vode, ostaviti malo da odstoji, zatim dodati sok od grožđa i mešajući dodati kriške jabuke i zrna grožđa isečena na pola. Ostaviti 1 sat u frižideru da se prohladi.

Kako da zategnete kožu nakon mršavljenja saznajte OVDE.

Dan 4

Doručak1 kriška hleba sa 100 gr malomasnog mladog sira. Posle toga 200 gr grožđa.

RučakPalačinke sa grožđem - prave se prilično jednostavno: 3 kašike brašna, pola čaše vode i jedno jaje. Lepo umutiti i ispeći palačinke, a zatim ih filovati sa izmiksanom mešavinom od: 100 gr nemasnog mladog sira, 1 kašike mineralne vode i 200 gr zrna grožđa. Ako volite - dodajte preko palačinki i malo cimeta.

VečeraGulaš od ćuretine sa pečurkama! Pravi se na sledeći način: Propržiti ćureće grudi isečene na tanke kriške. Kuvati 100 gr brokolija 2-3 minuta, a u međuvremenu jednu veću šargarepu iseći na manje kolutove, a 2 veće pečurke iseći na listiće. Sve sastojke staviti u sud i dodati 1/2 šolje supe od povrća i kuvati 10 minuta. Pri kraju kuvanja dodati 60 gr crnog grožđa i 2 kašike pavlake. Uz ovaj svojevrsni gulaš možete jesti i 100 gr pirinča.

OVDE saznajte kako da smršate pomoću meda i cimeta.

Dodatne napomene: Budući da je grožđe puno kalijuma i grožđanog šećera - ne bi trebalo da osećate neke značajne "napade" gladi - čak šmožete da očekujete i porast psihičke i fizičke energije. Grožđe je dobro i za vaše srce, a pomaže i kod anemije, astme, vaskularnih i nervnih bolesti. Uvek birajte grožđe sa semenom jer ono sadrži polifenole, izuzetno korisne supstance po naš organizam.

Pažnja: Ukoliko imate izrazitu prekomernu težinu, čir na želucu, dijabetes, kolitis, dijareju ili dizenteriju - pre grožđane dijete posavetujte se sa lekarem!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs