Vredi probati

Dijeta 2+1 za konačni obračun sa težinom: Smršajte 5 kilograma za dve nedelje!

Ovaj režim ishrane zasniva se na bogatoj količina povrća i neophodnoj količini proteina, a nakon dve nedelje dijete navićićete se na zdravije izbore i biće vam lako da održavate željenu kilažu ili još malo oslabite
Fitnes & Nutricija
14:44h Autor:
Dijeta 2+1 za konačni obračun sa težinom: Smršajte 5 kilograma za dve nedelje!
Foto: Shutterstock

Ako je na spisku vaših novogodišnjih želja mršavljenje, na pravom ste mestu!

Da biste smršali i osećali se bolje, ne treba da se u potpunosti odreknete omiljene hrane, niti da gladujete, već samo da u dnevnu rutinu unesete male promene.

Dijeta 2+1 dopušta konzumiranje svih uobičajenih namirnica, ali naglasak stavlja na povrće - tanjir popunite sa dve porcije povrća i jednom porcijom mesa.

Džesika otkriva kako je smršala 70 kilograma - Nekada su je vređali, sada joj se dive! (FOTO)

Drugim rečima, kod svakog obroka, 75 odsto hrane na tanjiru neka bude povrće (dve trećine), a ostatak (jednu trećinu) proteinom po želji, poput mesa, ribe, jaja ili soje.

Korenasto i lisnato povrće koje je dostupno u ovo doba godine bogato je hranljivim materijama i prehrambenim vlaknima koja pružaju osećaj sitosti, podstiču bolji rad probavnog sistema, a uz to imaju i malo kalorija.

Kako do savršene linije za samo 10 minuta dnevno, saznajte OVDE - Kućni trening koji topi kilograme! (VIDEO)

Osnovna ideja ovog režima ishrane temelji se upravo na principu konzumacije više hrane s manje kalorija, odnosno izbegavanje preterano slanih, slatkih i masnih zalogaja.

Da biste postigli optimalne rezultate, ograničite porciju proteina na 80 grama po obroku – jedite nemasno belo meso pečeno s vrlo malo masnoće, ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama ili vegetarijanske zamene poput pečuraka, a ostatak tanjira popunite šargarepom, celerom, blitvom, kupusom ili drugim povrćem koje volite.

A kakvom ishranom možete povećati koeficijent inteligencije, saznajte OVDE!

Nutricionisti tvrde da za dve nedelje pridržavanja ovog režima ishrane možete izgubiti i do 5 kilograma, a nakon tog perioda posezaćete za zdravijim alternativama bez razmišljanja.

Pokušajte!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs