Rajska mesta

Lepo i dostupno: Top 5 najjeftinijih turističkih destinacija! (FOTO, VIDEO)

Prelepo, nezaboravno i povoljno za novčanik
Destinacije
09:20h Autor:
Lepo i dostupno: Top 5 najjeftinijih turističkih destinacija! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia / Novi Meksiko, Albukerki

Pronaći jeftin smeštaj na destinaciji iz vaših snova može biti uzbudljivo gotovo kao i samo putovanje.

Zato, da bi vaš teško stečeni novac otišao na pravo mesto, odnosno na povoljno odredište za vaš novčanik, prenosimo vam listu najjeftinijih putovanja.

1. EstonijaUkoliko ste upravo sišli sa trajekta iz Štokholma ili Helsinkija, Estonija vam se može učiniti kao obećana zemlja. Zašto? Tu promenu možete videti u džepu nakon napuštanja eurozone, a tom razlikom možete da "okrenete" turu pića. Ovde možete umesto hostela da odaberete hotel, jer je dosta povoljno. Najbolje od svega je što ćete za svoj novac doživeti iskustvo na mestu gde se meša istočnjački i nordijski uticaj. Pored predivnog glavnog grada Talina, postoje i manje poznata ostrva Baltik, zatim obala i prostrana šuma Nacionalnog parka Lahema, koji je prvi nacionalni park u starom Sovjetskom savezu.

Zabranjene destinacije: 9 mesta koje nikad nećete posetiti (FOTO)

2. Ho Či Min i Hanoi, VijetnamPrema mnogim istraživanjima, Vijetnam je u vrhu liste najpovoljnijih odredišta. U oba grada, Ho Či Min i Hanoiu, za 20 i manje dolara dnevno možete jesti, spavati i dosta toga obići.

3. Istočna AfrikaAfrika je ogroman kontinent (SAD bi mogle da stanu u pustinju Saharu) tako da biste sebi i turizmu u istočnoj Africi učinili uslugu ako prednost date Keniji, Ugandi, Tanzaniji i ostatku regije. Uz to ćete doživeti i neverovatna iskustva svetskih čuda, od susreta sa gorilama do belih peščanih plaža.

Veličanstvene pećine naše zemlje: Tri najlepše kamene dvorane Srbije (VIDEO)

4. Novi MeksikoUkoliko tražite lepa, pristupačna i mesta sa dobrom hranom - ne tražite dalje. Novi Meksiko će vam održati budžet na nivou. Pored suvog i sunčanog vriemena, možete naći jeftine hotele ali i hranu. Zimski sportovi su takođe jeftini, a pogled je zapanjujući. Pored toga, sve je besplatno - od hodanja po alspkim šumama do obilaska praistorijskih pećina.

5. Bosna i HercegovinaAko ne želite da idete daleko od Balkana, postoji nekoliko mesta na koje možete da otputujete, svašta vidite i lepo se provedete. Bosna i Hercegovina je jedna od njih. Jeftin smeštaj, obroci i međugradski prevoz kombinovan sa posetom istorijskim gradovima (Sarajevo i Mostar), zatim pristupačne adrenalinske avanture, od raftinga na Uni do skijanja...

Najbolje mesto na svetu za život: Odlična zarada, super uslovi rada!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs