Neočekivano

Najbolje mesto na svetu za život: Odlična zarada, super uslovi rada!

Na ovo pitanje odgovor su i ove godine dali oni koji su otišli u svet u potrazi za srećom
Destinacije
12:40h Autor:
Najbolje mesto na svetu za život: Odlična zarada, super uslovi rada!
Foto: Thinkstock

Svedoci smo velike migrantske krize u kojoj na hiljade Sirijaca beži pred ratnim zbivanjima i dolaze u Evropu u potrazi za boljim životom.

A gde je zaista najbolje mesto na svetu za život?

Poslednjih godina Emirati su postali posebno zanimljivi, Australija je i dalje na listi zemalja u koju mnogi odlaze da potražei svoj životni san, ali na samom tronu i samom vrhu destinacija gde se najbolje živi nalazi se neočekivano mesto.

Na to pitanje odgovor su i ove godine dali oni koji su otišli u svet u potrazi za srećom.

Naime, godišnji izveštaj koje objavljuje HSBC pokazalo je da je to ponovno Singapur!

Zabranjene destinacije: 9 mesta koje nikad nećete posetiti (FOTO)

Iako važi za najskuplji grad na svetu, dovoljno je reći da je prevoz u tom gradu čak tri puta skuplji nego u Njujorku, a doseljenici koji su odlučili tu da puste svoje korene tvrde da Singapur pruža odlične mogućnosti za njih.

Reč je o dobro plaćenim poslovima i boljem kvalitetu života.

Više od četvrtine ispitanih iseljenika otkrilo je da zarađuju više od 200 hiljada dolara godišnje. Troje od pet reklo je da nisu samim preseljenjem i novim poslom dobili veću platu, ali više od polovine, odnosno čak 53 odsto iseljenika koji su učestvovali u ovom godišnjem istraživanju, otkrili su da je kvalitet njihovog života znatno bolji.

Veće plate i bolji radni uslovi često su veliki podsticaj za preseljenje u inostranstvo, ali ovogodišnje istraživanje pokazalo je da sve veći broj iseljenika svoju sreću van granica domovine traži zbog ličnih, a ne finansijskih razloga.

Dubai, grad čuda i neviđenih atrakcija: Svet za sebe! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs