Eksluzivan živoz u svakom trenutku

Gde odmaraju slavne kraljevske porodice: Sav raskoš luksuznih destinacija! (FOTO)

Za razliku od "običnog" građanstva, kraljevske porodice letovanja provode na ovim ekskluzivnim lokacijama
Destinacije
19:02h Autor:
Gde odmaraju slavne kraljevske porodice: Sav raskoš luksuznih destinacija! (FOTO)
Foto: Reuters / Enrique Calvo

Pripadnici kraljevskih porodica žive u monumentalnim dvorcima, okruženi su velikim luksuzom i obiljem. Međutim, imaju i protokolarne obaveze koje im oduzimaju mnogo vremena, pa im leti treba odmor kao i svim ostalim ljudima. Ali za razliku od "običnog" građanstva, letovanja provode na ovim ekskluzivnim lokacijama.

1. Kraljevski "letnjikovac"

Britanska kraljica Elizabeta II avgust i septembar provodi u porodičnom "letnjikovcu" u Škotskoj.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Reč je o dvorcu Balmoralu nedaleko od Aberdina, koji je izgrađen sredinom 19. veka za kraljicu Viktoriju. Imanje obuhvata 20 hiljada hektara najraznovrsnije vegetacije, jezero i šume i sastavni je deo rezervata prirode.

Samo srećnici se kupaju u ovakvom raju: 10 najlepših bazena na svetu! (VIDEO)

2. Vila s pogledom na more

Španski kralj Felipe i kraljica Leticija svake godine sa svojim ćerkama tradicionalno odlaze u palatu Marivent u Palma de Majorci.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Na najvećem španskom ostrvu u Sredozemnom moru porodica uživa u klasičnim letnjim aktivnostima, a kralj posebno voli jedrenje. Prošle godine viđen je kako upravlja brodom Aifos koje pripada španskoj mornarici.

Ko se ovde probudi, probudio se u raju: Dominikana, mesto koje se ne zaboravlja! (FOTO)

3. Vinska meka

Za razliku od brojnih kraljevskih porodica koje letuju na teritoriji svoje države, danska kraljica Margareta II i princ Henrik obično odmaraju u svom dvorcu u jugozapadnoj Francuskoj.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Zamak Kej (Chateau de Cayx) nalazi se u poznatoj vinskoj regiji, a kraljica luta lokalnim pijacama bez prevelikog obezbeđenja. Krunska princeza Marija, pak, za letnji odmor ponekad zna da odabere sunčanu Majorku.

Plaže iz snova, skriveni zalivi, džinovske litice: Rajska mesta koja morate da vidite! (VIDEO)

4. Mediteranski obilazak

Jordanski kralj Abdulah i kraljica Ranija nemaju stalnu letnju rezidenciju. Sa svojih četvoro dece najčešće privatnom jahtom obilaze mediteranske zemlje, poput Italije i Francuske, a posebno im je draga Sardinija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Jahta je opremljena sa svim potrebnim sitnicama uključujući i đakuzi, teretanu i igraonicu za decu, a može da primi 30 putnika i toliko sluga.

Gde cveta limun žut: Pozitano, veličanstveni grad u Italiji! (FOTO)

5. Egzotika na azijski način

Butanski kralj Džigme Hesar Namgjel Vangčuk i njegova kraljica Džecun Pema privlače mnogo pažnje, a pogotovo nakon spektakularnog venčanja 2011. godine.

Ovo je jedina država na svetu kojoj je više stalo do sreće nego do politike: Upoznajte Butan! (FOTO)

Iako ne objavljuju javno svoje odmore, zajedno putuju na sve protokolarne dužnosti širom Azije, a obično to čine u visokom stilu. Za potrebe medenog meseca kojeg su proveli u Indiji, kraljevski par je putovao u privatnom vagonu luksuznog voza koji je preuređen poput najudobnijeg apartmana sa spavaćom i dnevnom sobom, kao i potpuno uređenom kuhinjom i kupatilom.

Grad bez politike, novca i automobila: Ovde bi mnogi želeli da žive! (FOTO, VIDEO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs