Saznajte gde

Dobrodošli na kulinarsko putovanje: U ovim gradovima se najbolje jede!

Sudeći prema njujorškom magazinu Saveur, vegetarijanci bi trebalo da putuju u Berlin, a začinjena hrana je najbolja na Bliskom istoku
Destinacije
13:16h Autor:
Dobrodošli na kulinarsko putovanje: U ovim gradovima se najbolje jede!
Foto: Shutterstock

Sudeći prema njujorškom magazinu Saveur, koji dodeljuje Nagrade dobrog ukusa (Good Taste Awards), vegetarijanci bi trebalo da putuju u Berlin, a začinjena hrana je najbolja na Bliskom istoku.

Ovogodišnje gastronomske nagrade imaju interesantne nove kategorije, pa je tako na primer sledeća "velika mala stvar" (Next Big Little Thing) AGA, restoran u italijanskom gradiću San Vito di Kadore. Njujorški časopis piše da se sve namirnice koje se koriste za pripremanje hrane u ovom restoranu love na ili u blizini imanja na kojem se restoran nalazi.

Revolucionarnim u kategoriji testa nazvani su pekara „Tartin“ u San Francisku i „Laboratorija hleba“ u Vašingtonu.

Za njih je to uvreda: Ove stvari nikad ne radite u inostranstvu!

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Fermentisani tofu je prava poslastica u mnogim azijskim zemljama, a opisuje se kao „nešto što nije prva asocijacija na dobar ukus“.

U svakom slučaju, ovaj njujorški gastronomski magazin, „najukusnijim“ gradom na svetu proglasio je Tokio, a razlog za to je što „posetioci Tokija mogu da jedu stvarno ukusnu hranu po različitim cenama“, objasnio je urednik časopisa.

Tradicionalno ispijanje čaja u Maroku: Užitak koji budi sva čula! (FOTO)

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

„To ne važi samo za japansku hranu jer su u Tokiju veoma zastupljene i italijanska i francuska kuhinja“.

Berlin je krunisan „vegetarijanskom prestonicom“, a London važi za grad s najviše barova koji su se našli na listi 50 najboljih barova na svetu. Ipak, Los Anđeles ima najbolje koktele na svetu.

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Irska je odlična za one koji žele da probaju raznoliku hranu - od jagnjetine sa Akil ostrva, do dagnji iz Kilari Harbora, Irska nudi najbolje kulinarsko putovanje, kažu stručnjaci.

Bliski istok je pogodna destinacija za različite ukuse, a Santijago u Čileu je sledeći „veliki grad hrane“.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs