SRCEPARAJUĆE

HITNO JE OTIŠAO IZ BEOGRADA DA BUDE PORED NJENOG KREVETA KADA JE UMIRALA: Tragična priča Pirsa Brosnana

Iako na prvi pogled deluje da nema brigu u životu, Pirs Brosnan je imao dva životna loma koja su ga promenila iz korena.

Vip roditelji
10:58h Autor:
HITNO JE OTIŠAO IZ BEOGRADA DA BUDE PORED NJENOG KREVETA KADA JE UMIRALA: Tragična priča Pirsa Brosnana
Pirs i Šarlot Brosnan, Foto: Tom Belcher / Capital pictures / Profimedia

Ćerka Pirsa Brosnana Šarlot umrla je kada je imala samo 42 godine. Majka dvoje dece preminula je 2013. godine u svom domu u Londonu posle trogodišnje borbe sa rakom jajnika - istom bolešću koja je ubila njenu majku Kasandru pre 22 godine.

Pirs Brosnan je tada rekao: „Moja draga ćerka Šarlot Emili je 28. juna prešla u večni život, pošto je podlegla raku jajnika. „Bila je okružena suprugom Aleksom, decom Izabelom i Lukasom i braćom Kristoferom i Šonom."

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

„Šarlot se borila sa svojim rakom sa milošću i humanošću, hrabrošću i dostojanstvom. Naša srca su teška zbog gubitka naše lepe drage devojke. „Molimo se za nju i da lek za ovu jadnu bolest uskoro bude na dohvat ruke.

Zahvaljujemo se svima na iskrenom saučešću." Irski glumac je navodno doleteo iz Beograda, gde je snimao špijunski triler "Novembarski čovek", u Veliku Britaniju da bi bio uz krevet svoje ćerke.

Šarlot je glumac usvojio nakon što se oženio njenom majkom. Kasandra je imala 43 godine kada je umrla od raka jajnika, koji može imati genetske uzroke.

Šarlot je imala devet godina kada se njena majka Kasandra, australijska glumica koja je igrala Bondovu devojku u filmu "Samo za tvoje oči", udala za Brosnana u gradskoj opštini u Londonu 1980. godine.

Iako Pirs i Šarlot nisu bili biološki povezani, on je ranije govorio o bliskoj vezi u kojoj je uživao sa njom i njenim bratom nakon što se oženio Kasandrom.

„Upravo smo se družili kao porodica“, rekao je. „U početku sam bio Pirs, zatim sam bio tata Pirs, a onda sam postao tata. Šarlot i Kris su neverovatan deo mog životua."

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

Pirs Brosnan je usvojio decu svoje supruge nakon što je njihov biološki otac Dermot Haris umro 1986. godine, a oni su promenili prezime u njegovo.

Kasandra se razbolela na snimanju u Indiji 1987. godine i nakon što joj je dijagnostikovan rak jajnika, vodila je četvorogodišnju borbu sa bolešću. Imala je samo 43 godine kada je umrla u Los Anđelesu u decembru 1991.

Preko 80 odsto žena kojima je dijagnostikovan rak jajnika je starije od 50 godina, mada se može javiti i kod mlađih žena. Ali rizik od raka je povećan za neke žene sa istom porodičnom istorijom.

Tri godine nakon Kasandrine smrti, Pirs je upoznao novinarku Kili Šaj Smit, sa kojom se oženio 2001. Zajedno imaju dva sina - Dilana i Parisa.

U intervjuu, Pirs je dodao: „Znam kako je biti udovac i kako je ponovo naći ljubav. Tako da znam da postoji nada i da morate da naučite da nastavite sa tim. Usponi i padovi su ono što je život. Ali sećanje na Kasandru i njenu borbu protiv raka nikada ne mogu da zaboravim.

Pirs Brosnan
foto: Profimedia

„Kili je uvek bila ljubazna i saosećajna i ohrabrivala me je da oplakujem Kesi. Stalno mislim na Kesi – moj sin Šon je takođe njen sin, naravno, i sada ima 29 godina, rekao je ranije.

Šarlot se borila sa zavisnošću od droge i depresijom u svojim ranim tridesetim godinama i dobrovoljno se prijavila na lečenje na klinici Priori 2003. godine. Bio je to njen treći boravak u rehabilitacionom centru u Ričmondu u Londonu koji košta 4.000 funti nedeljno, nakon što je razvila depresiju nakon privremenog rastanka od svog dugogodišnjeg partnera Aleksa. Tamo se ranije lečila od zavisnosti od kokaina, a njen brat Kristofer je dobio sličnu terapiju od zavisnosti od pića i droga.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs