Šeron Stoun proslavila 60. rođendan

Šeron Stoun proslavila 60. rođendan: Zanimljive činjenice o najvećoj zavodnici u Holivudu! (FOTO)

Znamo da je teško prihvatiti to, ali Šeroun Stoun danas slavi 60. rođendan. Ne brinite, još uvek ima IQ 154 i neverovatno je lepa. A da bismo proslavili - osim gledanja njenih filmova - donosimo neke zabavne činjenice koje možda niste znali. Srećan rođendan, Šeron!

Vip priča
Autor:
Šeron Stoun proslavila 60. rođendan: Zanimljive činjenice o najvećoj zavodnici u Holivudu! (FOTO)
Šeron Stoun, Foto: Profimedia

Rođena je u Midvilu u Pensilvaniji, a puno ime joj je Šeron Ivon Stoun. Već kao dete pokazala je visoku inteligenciju pa je sa pet godina krenula u drugi razred.

Osvojila je stipendiju na Univerzitetu Edinboro kada je imala 15 godina, i to na takmičenju za talente za pisanje. Osam njenih priča, objavljena je u književnim magazinima, a piše i stihove.

Sa 17 godina takmičila se za "Miss Pennsylvanije". Nije pobedila, ali joj je jedan od članova žirija rekao da prekine školovanje i dođe u Njujork kako bi bila manekenka. Ona je to ubrzo i učinila. Kasnije se preselila u Italiju, a tamo je shvatila da želi da bude glumica. Vratila se u Njujork i tamo dobila kameo ulogu u filmu Vudi Alena, "Stardust Memories".

Provokativna Šeron Stoun (59): Potpuno providnu haljinu ne bi nosile ni mnogo mlađe od nje! (FOTO)

foto: Profimedia

Studije pisanja završila je tek 2016. godine. Da nije postala glumica, kaže da bi bila pravnica.

Šeron čita tri knjige nedeljno, a kada putuje i više, a tečno govori italijanski.

Za film "Brzi i mrtvi" insistirala je da uzmu Rasela Kroa, iako su svi bili protiv toga da se zaposli nepoznati glumac. Leonardu Di Kapriju je platila honorar od svoje plate za ulogu u istom filmu.

Šeron Stoun (59) održala lekciju mlađim koleginicama: Filmska diva u svedenoj kombinaciji i dalje zrači seksepilom! (FOTO)

foto: Profimedia

Nagovarala je Martina Skorsezea da joj da ulogu u "Casinu". On je hteo Madonu, ali je ubrzo shvatio da je dobro odlučio. Stoun je zaradila nominaciju za Oskara. Ali, i povredu leđa, i to zato što je nosila haljinu koja je bila teška 20 kilograma.

Jedina dostojna zamena za Samantu: Šeron Stoun u nastavku Seks i grada? (FOTO)

1 / 10 Foto: Profimedia

Kada je imala 43 godine imala je moždani udar posle kojeg je morala ponovo da uči da hoda, piše i čita. Cela leva strana tela bila joj je oduzeta i godinama se oporavljala.

U braku je bila dva puta - s producentom Majklom Grinburgom od 1984. do 1989 i sa urednikom Filom Bronstinom od 1998. do 2003. Ima tri usvojena sina - Roana (18), Lerda Vona (13) i Kvina Kelija (12).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs