životna priča

DIVLJI ŽIVOT MELA GIBSONA: Devetoro dece, razvod od 400 miliona dolara, zbog jezika umalo platio glavom! (FOTO)

Američko – australijski glumac, reditelj, scenarista i dvostruki dobitnik “Oskara” Mel Gibson svestku slavu stekao je glumeći u lmovima “Pobesneli Maks” i “Smrtnosno oružije”, međutim malo ljudi zna da se Mel Gibson više posvetio svojoj rediteljskoj karijeri koja mu je donela više uspeha od filmske

Vip priča
11:52h Autor:
DIVLJI ŽIVOT MELA GIBSONA: Devetoro dece, razvod od 400 miliona dolara, zbog jezika umalo platio glavom! (FOTO)
Mel Gibson, Foto: Profimedia

Mel Gibson rođen je 3. januara 1956. godine u Peksikilu, u Njujorku. Otac Haton Gibson je po zanimanju bio radnik na železnici, a majka operska pevačica. Odgajan je kao irski katolik i bio je šesto po redu od jedanaestoro dece. Kada je Gibson imao 12 godina njegova porodica se preselila u Australiju, nakon što su osvojili glavnu nagradu u jednom kvizu.

U Sidneju on je išao u mušku katoličku školu. Njegovi roditelji su mislili da će prisustvovanje nastavi u toj školi smiriti njegov divlji karakter, međutim to se nije dogodilo. Ulaskom u pubertet, Gibson je postao još problematičniji, a sa samo 13 godina počeo je da konzumira marihuanu i alkohol kao i da upada u tuče.

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Kasnije, dobija želju da postane novinar, ali njegova sestra je prepoznala glumački talenat kod svog brata i prijavila ga u „Nacionalni institut dramskih umetnosti“, a samo par dana kasnije mu je stigao poziv za prvu audiciju. Kada je dobio poziv Mel uopšte nije bio zainteresovan, šta više, bio je besan na svoju sestru koja ga je prijavila bez njegovog znanja.

Međutim kako je radio na pakovanju sokova, a taj mu posao bio dosadan, otišao je na audiciju na kojoj je sa lakoćom položio sve prijemne ispite i upisao se na "Institut dramskih umetnosti" kao od šale. Veoma brzo je pokazao svoj glumački talenat, ali zbog svog temperamenta, školovanje mu nije išlo od ruke.

U trećoj godini studija, Mel rešava da radikalno promeni svoj život na bolje – rešava se svog zapuštenog izgleda koji je podrazumevao dugu kosu i bradu i kreće da se sve više interesuje za predavanja vezana za glumu. Na kraju je uspeo i da diplomira 1977. godine.

Životna priča Kevina Kostnera, glumca za kojim su žene ludele: Jedno poznanstvo mu je promenilo život! (FOTO)

foto: Profimedia

Filmska karijera problematičnog glumca

Svoj glumački debi Mel je imao u TV seriji „The Sullivans“ 1976. godine, a prvi film u kojem se pojavljuje jeste „Vruće leto“ iz 1977. godine.

Film „The Hero“ doneo mu je publicitet nakon kojeg dobija, ispostaviće se, svoju životnu ulogu u kultnom akcionom filmu Džordža Milera iz 1979. godine „Pobesneli Maks“. Zanimljivo je da je malo falilo da ne dobije ovu ulogu, jer se noć pre audicije potukao sa trojicom muškaraca i gde je zadobio različite povrede poput slomljenog nosa, slomljene vilice i slično. Kako je sam izjavio, na audiciju je došao izgledavši kao „crno – plava bundeva“ i nije se uopšte nadao dobijanju uloge. Producenti su mu rekli da se pojavi ponovo za dve nedelje što je Mel i učinio i dobio je ulogu Maksa.

Ovaj akcioni fillm je doživeo vrtoglavi uspeh zaradivši preko 100 miliona dolara, a zahvaljujući njemu Mel dobija popularnost potrebnu za dalje angažovanje. Ubrzo stižu i dva nastavka filma, ali i njegovo angažovanje kao glumca u brojnim drugim filmovima.

Harisona Forda život nije mazio: Najpovučeniji glumac na svetu, milioner kojem novac ništa ne znači! (FOTO)

foto: Profimedia

Pošto je diplomirao na „Nacionalnom institutu dramskih umetnosti“ Gibson je pored glume oduvek želeo i da se oproba kao režiser. Prvi put je to uradio kao saradnik režisera na filmu „Zauvek mlad“ 1992. godine. Kako mu se posao reditelja dopao, a sam Gibson se odlično pokazao, bilo je samo pitanje vremena kada će samostalno režirati neki projekat. Kada je scenario za film „Hrabro srce“ dospeo u njegove ruke otvorila se prilika da se pokaže kao reditelj. Producenti filma su mu ubrzo ponudili i glavnu ulogu. Dugo se premišljao zbog svojih godina i pitao da li može da igra ulogu škotskog borca za slobodu. Na kraju je pristao.

Nakon smrti supruge ona je Pirsu Brosnanu vratila veru u ljubav: Bez njene snage ne bih mogao da živim! (FOTO)

foto: Profimedia

Za režiju filma „Hrabro srce“ Gibson je osvojio dva Oskara, u kategoriji najbojli režiser i najbolji film. Nakon ovog trijumfa, nastavio je da režira još nekoliko ne toliko uspešnih fillmova, a 2004. godine piše scenario sa Benediktom Fitcdžeraldom za film „Pasija“ koji je postigao veliki komercijalni uspeh, koji je zaradio 611 miliona dolara i postao osmi najuspešniji film u istorji.

10 godina od tragične smrti: Najviše na svetu voleo svoju ćerku, jedna žena ga nikada nije prebolela! (FOTO)

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs