prekinula dugogodišnja prijateljstva

Ana Vintur zabranila saradnju sa napasnicima: Jedan od njih je bio veliki prijatelj princeze Dajane! (FOTO)

Čuveni magazin Vog prekinuo je saradanju sa još čuvenijim modnim fotografima Mariom Testinom i njegovim kolegom Brusom Veberom

Vip priča
Autor:
Ana Vintur zabranila saradnju sa napasnicima: Jedan od njih je bio veliki prijatelj princeze Dajane! (FOTO)
Ana Vintur, Foto: Profimedia

Saradnja je prekinuta čim je glavna urednica Ana Vintur dobila brojne optužbe o njihovom seksualnom napastvovanju modela.

Ana Vintur je rekla da joj je "kao bliskoj prijateljici obojice fotografa veoma teško da se suoči sa optužbama na njihov račun". "Duboko verujem u kajanje i praštanje, ali ove optužbe shvatam vrlo ozbiljno. Zbog toga smo odlučili da privremeno prekinemo saradnju sa obojicom fotografa. To će trajati do daljeg", rekla je Vinturova, a prenosi "Njujork tajms".

Džejms Franko optužen za seksualno zlostavljanje: Dve žene napokon progovorile! (FOTO)

foto: Profimedia

Petnaest modela koji su sarađivali i još sarađuju s Veberom tvrdi da se fotograf često neprimereno ponašao za vreme snimanja tražeći da se slikaju goli iako to za kampanju često nije bilo potrebno. Većina ih je rekla da je Veber pre snimanja od njih tražio da se skinu goli i pokazivao im je vežbe za podizanje energije. Tom prilikom ih je, tvrde modeli, dodirivao po telu uz objašnjenje da traži mesta na kojima imaju najviše energije.

Slične optužbe upućene su i protiv fotografa engleske kraljevske porodice i dugogodišnjeg saradnika časopisa "Vog" Marija Testina.

Skandal svetskih razmera: Stalone (71) prisilio devojku (16) na seks u troje?!

foto: Profimedia

Trinaestorica mladih modela rekla su da ih je još krajem devedesetih terao da se za vreme snimanja međusobno dodiruju i masturbiraju jedni pred drugima. Rajan Lok, poznati maneken iz tog vremena, ispričao je da je jednom Testino od cele ekipe zatražio da napuste prostoriju. Zatim se bacio na njega i rekao: "Ja ću biti devojka, a ti budi muškarac", posle čega je Lok izleteo iz prostorije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs