životna priča

Razvod od fatalne glumice ga je gurnuo u alkohol: Tek u petom braku pronašao sreću! (FOTO)

Moglo bi se reći da ga život nikada nije mazio

Vip priča
Autor:
Razvod od fatalne glumice ga je gurnuo u alkohol: Tek u petom braku pronašao sreću! (FOTO)
Geri Oldman, Foto: Profimedia

Odrastajući uz oca alkoholičara, koji ih je napustio kada je Geri Oldman imao samo sedam godina, slavni glumac utehu je, baš poput njega, pronašao u alkoholu. Borba s zavisnošću, ali i želja da pronađe ljubav života, rezultirali su time da danas iza sebe ima četiri propala braka, a ljubav je ponovno pronašao u Žizel Šmit. Jači nego ikad, Geri Oldman vraća se na velika vrata u Holivud, a zbog nove uloge smeši mu se i nominacija za Oskara.

Dodeljeni Zlatni globusi: Ovo su dobitnici! (VIDEO)

foto: Profimedia

Život Gerija Oldmana obeležile su mnoge ružne stvari, a svemu tome nisu doprinela ni četiri propala braka koja su mu ostavila gorčinu. Razvod od Ume Turman nije bio lep, a završio je optužbama za zlostavljanje, sa kojima su čak otišli na sud. Ni njegova strastvena veza sa Isabelom Roselini nije imala lepši kraj.

Godine su mu prolazile, filmske uloge izmicale iz ruku, a sve zbog zavisnosti od alkohola. Ali sada se čini da se sve promenilo - sreću je pronašao u zagrljaju pete supruge Žizel Šmit, a na ovogodišnjoj dodeli Zlatnih globusa osvojio je i nagradu za najboljeg glumca, za njegov portret Vinstona Čerčila u filmu "Darkest Hour".

Brus Vilis, opasan momak mekog srca: Imao sam devojke i pre nje, ali nijedna joj nije bila ni do kolena! (FOTO)

foto: Profimedia

Danas 59-godišnji Oldman toliko je bio "zaglibio" s alkoholom u ranim 90-im da mu je najbolji način odmora bio taj da se prijavi u jedan hotel na Menhetnu, u kojem bi proveo četiri dana ne trezneći se i ne izlazeći iz sobe. To je išlo toliko daleko da je znao da natoči alkohol u više čaša kako bi izgledalo kao da ima društvo.

"Odlazio bih do frižidera tri, četiri, pet, šest puta...", priznao je u intervjuu 2009. godine, dodajući kako bi ga taj boravak u hotelu koštao oko 20 hiljada dolara. Iako je celog života voleo da zaviri u čašicu, navodno ga je do potpunog rasula doveo kratki brak sa Umom Turman 1990. godine. Puno mlađa glumica, šuška se, ostavila ga je putem pisma, objašnjavajući mu da je sa njim nemoguće živeti. S druge strane govorilo se da ga je zapravo zamenila Robertom de Nirom, a Gerija Oldmana sve to je povuklo prema dnu.

Tom Henks o ljubavi svog života i braku dugom 30 godina: Oprostili prevare, pobedili bolest! (FOTO)

foto: Profimedia

Proveo je noć u zatvoru nakon što je pijan vozio svog kolegu Kifera Saterlenda, dva puta se prijavljivao na rehabilitaciju, a čak je imao i veliku svađu s legendarnim režiserom Frensisom Fordom Kopolom na setu filma "Drakula".

Uprskos neviđenom glumačkom talentu, zbog svega toga stalno su mu izmicale dobre uloge i nagrade. Ali sve bi se to sada napokon moglo promeniti, jer mu se navodno smeši nagrada života - nominacija za Oskara za najboljeg glumca.

Njegovi tamni dani sada su daleko iza njega, a i sam priznaje da je vrlo verovatno da bi bio mrtav da nije bilo pomoći Anonimnih alkoholičara, koji su mu pomogli u njegovoj borbi. Srećan je i što se napokon smirio uz Žizel Šmit, s kojom se venčao na tajnoj ceremoniji u kući njegovog menadžera u avgustu 2017. godine.

Entoni Hopkins jednu stvar ne može da prežali: Ona je nešto najbolje što mi se dogodilo u životu! (FOTO)

foto: Profimedia

Potpuno netipična za holivudske supruge, jednom je čak na crvenom tepihu doživela da je novinari pitaju da li je možda negovateljica njegove majke Kejtlin. Ali Geriju Oldmanu to ne smeta i sa njom napokon srećno živi u njihovoj vili sa bazenom u otmenoj četvrti Los Feliz u Los Anđelesu.

18 godina pakla: Životna priča najharizmatičnijeg glumca Holivuda! (FOTO)

foto: Profimedia

Sve to sušta je suprotnost onome gde je i kako je odrastao u Londonu, u teškom siromaštvu, a do 12. godine s porodicom je koristio poljski WC jer ga nisu imali u kući. Otac Leonard bio je alkoholičar koji je ostavio porodicu kada je Geri imao sedam godina, zato je njegova majka Kejtlin radila dva posla kako bi prehranila troje dece.

Školu je napustio sa samo 16 godina kako bi radio u prodavnici sa sportskom opremom, ali onda je otkrio glumu. Na početku su ga odbijali na audicijama, a dok je radio u pozorištu "Royal Court Theatre" upoznao je svoju prvu suprugu Lesli Manvil. Venčali su se 1987. godine, a tada je dobio i prvu priliku - ulogu Sida Višusa u filmu "Sid and Nancy". Za ulogu je izgubio toliko kilograma, kako bi što bolje odglumeo narkomana, da se onesvestio u automobilu, a doktori su ga upozorili da pripazi jer bi mogao da dobije srčani udar.

Ili ćeš me oženiti, ili doviđenja: Sudbinski ultimatum ispisao najlepšu ljubavnu priču poznatih! (FOTO)

foto: Profimedia

Godine 1989. krenuo je u Holivud da pronađe svoju sreću i ostavio iza sebe suprugu i tromesečnog sina Alfija. Karijera mu je krenula zbog njegovog talenta, a onda je upoznao 12 godina mlađu Umu Turman. Nakon samo 11 meseci braka njihovoj ljubavi došao je kraj, a onda su krenuli i njegovi problemi s alkoholom.

Iako je imao dva braka iza sebe, nikada nije prestao da veruje u ljubav i 1994. na setu se zaljubio u Isabelu Roselini, a nakon nekoliko nedelja poželeo je brak s njom. Isabela je želela da se uda za njega ali postojao je uslov. Odlazak na rehabilitaciju ili raskid veze.

Životna priča Kevina Kostnera, glumca za kojim su žene ludele: Jedno poznanstvo mu je promenilo život! (FOTO)

foto: Profimedia

"Kada danas pogledam unazad, čini mi se kako sam hodao u očevim cipelama, očevim utabanim stazama. Iako on nije imao nikakvog uticaja na mene i razgovarali smo svega nekoliko puta telefonom dok sam bio tinejdžer, geni su geni", otkrio je Geri Oldman, koji se 1997. godine ipak odlučio na rehabilitaciju na kojoj je upoznao manekenku Doniju Fiorentino, zbog koje je ostavio Isabelu Roselini.

S Donijom se venčao nakon pet meseci pa mu je rodila dvojicu sinova, Gulivera i Čarlija. Ali i taj brak je bio kratkog veka, a 2001. godine Fiorentino ga je optužila da ju je premlatio pa da je potrošio neverovatne iznose novca na alkohol, drogu i prostitutke, a on je uzvratio optužbama da je zavisnica i lažljivica. Razlaz je bio javan s ružnom bitkom za sta nad decom, koja su na kraju pripala njemu.

Harisona Forda život nije mazio: Najpovučeniji glumac na svetu, milioner kojem novac ništa ne znači! (FOTO)​​​​​​​

foto: Profimedia

Zbog nove uloge - one samohranog oca - uzeo je pauzu u karijeri, tokom koje je i četvrti put stupio u brak s pevačicom Aleksandrom Edenborou. Kada je zatražila razvod zbog nepomirljivih razlika, Oldman joj je na kraju isplatio 2,4 miliona funti i poklonio nekretnine koje su zajedno kupili, kao i automobile.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs