Rivalstvo među zvijezdama kultne serije

Keri protiv Samante: Sukob težak pola milijarde dolara! (FOTO)

Nakon višemesečnih nagađanja, sada je i službeno potvrđeno - trećeg dela filma "Seks i grad" neće biti, a saznalo se i kako onaj slavni sukob između Sare Džesike Parker i Kim Katral nije bio medijska izmišljotina...

Vip priča
19:04h Autor:
Keri protiv Samante: Sukob težak pola milijarde dolara! (FOTO)
Scena iz filma "Seks i Grad", Foto: Profimedia

Iako danas živimo u vremenu prevlasti formata televizijskih serija, i potpuno je normalno da se o nekoj epizodi danima raspravlja, baš kao i to da se pojavljuju najrelevantnija glumačka imena čiji honorari prelaze one filmske, to nije uvek bilo tako. Vrhunskih serija je bilo uvek, ali u značajno manjem broju.

Na primer, ako govorimo o kraju devedesetih godina prošlog veka, pa i prvom delu novog milenijuma, televizijski projekat koji u svakom smislu odskače je svakako "Seks i grad".

Kim Katral progovorila o svađi sa koleginicama iz serije Seks i grad: Jedino što smo imale zajedničko je serija, a ona je odavno gotova!

foto: Profimedia

Nastala prema hit knjizi Kendas Bušnel, ova je serija udarila temelje modernog prikaza žena na malim ekranima. One su sada, kao retko kad pre, prikazane kao poslovno ostvarene i emancipovane osobe koje se ne stide svoje seksualnosti, kao ni činjenice da će za dobre cipele izdvojiti nekoliko stotina dolara.

Razgovori koje su četiri glavne junakinje vodile se nisu koncentrisali oko razmene recepata ili sanjarenja o majčinstvu - i to je nešto što se na televiziji moralo dogoditi.

Serija se emitovala od 1998. godine do 2004. godine, a s obzirom na nezasite apetite miliona obožavatelja, usledila su i dva filmska dela. Neki su komentarisali kako kvalitet nije ostao na nivou serije, ali cilj producenata je ostvaren - zarada je u oba navrata dosezala gotovo pola milijarde dolara. Posledično, treći je nastavak bio samo pitanje vremena.

Ništa od nastavka: Otkazano snimanje filma Seks i Grad zbog jedne glumice!

Prizivamo ga se već godinama, i sama Sara Džesika Parker je ranije ove godine rekla kako bismo ga mogli dočekati.

Ali, sve se promenilo kada je glumica pre nekoliko dana medijima poslala izjavu u kojoj potvrđuje da se treći deo neće snimiti. "Razočarana sam. Imali smo predivan, smešan, veseo i srceparajući scenarijo sa kojim se svako mogao poistovetiti."

Direktnog upiranja prstom u krivca tom prilikom nije bilo, ali je anonimni izvor kasnije tog dana dojavio Daily Mailu kako su za sve krivi nerazumni zahtevi Kim Katral. Drugim rečima, slavni (navodni) sukob između dve glumice je ponovno dospeo u fokus javnosti. I dok smo godinama slušali nagađanja o tome kako Parker i Katral nisu uopšte komunicirale na setu i kako se neprestano takmiče oko visine honorara, njihovi PR timovi su to stalno negirali.

Napokon otkriveno: Zašto je Keri odabrala Zverku, a ne Ejdana? (FOTO)

Ipak, netrpeljivost je ovih dana dobila i svoju službenu potvrdu. Kim Katral se prvo oglasila preko svog Twiter profila gde je rekla kako je jedini zahtev koji je ikada postavila bio da ne želi da snima treći film, i to još 2016. godine.

Uprkos ovom objašnjenju, Katral se ponovno našla u ulozi osobe koja iz nekih sebičnih razloga (poput plate) nemilosrdno lomi srca obožavateljima širom sveta. Producenti su počeli da se javljaju i tuguju nad teškom sudbinom trećeg dela, kao i druge glumice, a Katral je odlučila da ovaj put neće biti neutralni posmatrač.

U šou Pirsa Morgana je o svemu po prvi put progovorila bez zadrške: "Odgovor je uvek bio ne. Nisam imala nikakve zahteve niti tražila novac. Urnebesno mi je da se o meni priča kao o divi. Niko me nije nazvao da pita kako sam, a to je način na koji se u takvim situacijama pristupa. Ovako se osećam kao da sam u nekoj toksičnoj vezi." Uz to, dodala je kako nije u kontaktu sa kolegicama iz serije. Projekat koji ih je vezivao se završio.

Kako piše Njujork Post, rivalstvo između Parker i Katral seže još od prvih sezona serije. Naime, Katral je bila najjače glumačko ime u projektu, kamera ju je obožavala, producent joj je bio prijatelj (Darren Star), odlično se slagala sa Kristin Dejvis i Sintijom Nikson, a Sara Džesika se osećala ugroženo. Nakon dve sezone, Daren Stara zamenio je prijatelj Sare Džesike Parker, Majkl Patrik King, a Kim Katral je polako bivala gurana na margine, kako finansijski, tako i u ekipi serije. Na primer, kada se snimalo u Atlantik Sitiju, Parker je iznajmila kuću za sebe i kolegice, dok je jedino Katral boravila odvojeno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs