Svi moraju da ih poštuju

Ni Elizabeta im ništa ne sme: 13 najstrožijih pravila britanske kraljevske porodice! (FOTO)

Britanska kraljevska porodica mora uvek da se drži strogih protokola i da ispunjava obaveze koje se običnim smrtnicima u današnje vreme neretko čine "otkačenim"
Vip priča
20:42h Autor:
Ni Elizabeta im ništa ne sme: 13 najstrožijih pravila britanske kraljevske porodice! (FOTO)
Foto: Reuters / Pool

Niko nije iznad zakona, pa tako postoje pravila čak i za one na najvišim pozicijama na društvenoj hijerarhiji. Tako i britanska kraljevska porodica mora uvek da se drži strogih protokola i da ispunjava obaveze koje se običnim smrtnicima u današnje vreme neretko čine "otkačenim".

Od ovih stvari ne može da pobegne britanska kraljevska porodica, pa čak ni sama kraljica Elizabeta:

1. Najmanje 6 gavrana mora da bude na London taueru

"Ako gavrani napuste tvrđavu, kraljevstvo će pasti..." Prema staroj legendi, na čuvenom zdanju u britanskoj prestonici u svakom trenutku mora da bude bar 6 gavrana, u suprotnom će propasti kraljevstvo. Do dana današnjeg, o ovim pticama se izuzetno dobro brinu, a njihov broj je veći od naloženog minimuma.

Mislite da je britanskoj kraljevskoj porodici lako? Ove obaveze moraju da ispune svakodnevno! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

2. Obični smrtnici ne smeju da ih dodiruju

Ova zabrana se u poslednje vreme sve više krši. Međutim, građanstvo i dalje ne može previše da se približi plemstvu, dok su izuzetak poznate ličnosti kada, na primer, žele da se fotografišu sa njima.

24 sata brinu o naslednicima krune: 10 strogih pravila kraljevskih dadilja!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Ne smeju da glasaju

Njihov izbor bi lako mogao da utiče na podanike i to ne bi bilo fer prema svim kandidatima na izborima. Umesto toga, oni blisko sarađuju sa vladajućom strankom kako bi se politička pitanja rešavala bez problema.

Foto: AP
Foto: AP

4. Ne smeju da igraju Monopol

Ovo je otkrio kraljičin sin princ Endrju pre nekoliko godina, kada mu je na jednom dešavanju poklonjena ova popularna društvena igra. Razlog tome leži u činjenici da bi stvari s vremena na vreme mogle da postanu "nemoralne".

Brak koji je obećavao završio se skandalom: Buran život kraljičinog sina Endrjua! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

5. Ne smeju da jedu ostrige

Ovde je u pitanju pre predostrožnost, nego zabrana. Neki članovi kraljevske porodice, poput kraljice, ne jedu ostrige i druge morske plodove da bi izbegli alergiju i moguće trovanje hranom. Drugi, među kojima je princ Čarls, će rado da "posrču" ostrigu.

Isplivala preljubnička afera princa Čarlsa: Ponižena Kamila besni, hoće da mu se osveti!

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Moraju da se pridržavaju strogod reda u povorkama

Postoje veoma stroga pravila kada je u pitanju prednost u povorkama. Na primer, na venčanjima ili drugim svečanostima, članovi kraljevske porodice ulaze po redu u odnosu na njihovu bliskost sa kraljicom, koja je uvek na čelu.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

7. Ne mogu da budu katolici

Iako se zakon promenio 2011. i konačno je članovima kraljevske porodice dozvoljeno da se venčaju sa katolicima, oni sami moraju da ostanu verni Crkvi Engleske.

Video sam kako princeza Dajana vara princa Čarlsa: Roker priznanjem uzdrmao javnost! (FOTO)

Foto: AP
Foto: AP

8. Njihova garderoba ne sme da šalje dvosmislenu poruku

Od članova kraljevske porodice se očekuje sofisticiranost i elegancija, kada je oblačenje u pitanju. Zato njihova garderoba ne sme da šalje dvosmislenu poruku. Njihov stil treba da bude skroman, ali moderan.

Najseksepilnije izdanje Kejt Midlton: Ovoliki šlic od nje niko nije očekivao! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

9. Ne smeju da nose krzno

Kralj Edvard III je još u 12. veku naredio da niko, pa čak ni članovi kraljevske porodice, ne sme da nosi krzno. Međutim, ovo pravilo je deo plemstva zaboravio, a čak je i kraljica mnogo puta "uhvaćena" kako nosi bunde i krznene aksesoare.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

10. Moraju ljubazno da prihvate poklon

Kakav god da je poklon u pitanju, svi članovi kraljevske porodice moraju da ih prihvate ljubazno. Pošto svi pokloni pripadaju Kruni, na kraljici je da odluči ko će da zadrži koji poklon.

Prokletstvo Kejtine haljine: Kreatorki donela nesreću i potpunu propast! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11. Ne smeju da putuju zajedno

Postoji opšte pravilo za direktne naslednike britanske krune - na daleke destinacije ne smeju da idu zajedno, što je bilo potpuno logično kada se ima u vidu da nekada putovanja nisu bila toliko bezbedna kao danas. Sada, kada su prevozna sredstva sigurnija i udobnija, uobičajeno je zajedničko putovanje.

Gde odmaraju slavne kraljevske porodice: Sav raskoš luksuznih destinacija! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

12. Moraju da provedu Božić zajedno

Članovi britanske kraljevske porodice tradicionalno provode Božić zajedno. Međutim, Kejt Midlton je prekršila to pravilo kada je prošle godine odlučila da umesto sa njima, praznik provede sa svojom porodicom. Navodno se taj vojvotkinjin potez nije dopao kraljici Elizabeti.

Kejt Midlton rekla Ne kraljici: Prekršila tradiciju britanske kraljevske porodice!

13. Ne smeju da jedu nakon što kraljica završi sa svojim jelom

Ko god da večera sa kraljicom, uključujući i članove njene porodice, mora da se pridržava ovog pravila: prati svaki potez Njenog visočanstva i radi isto što i ona. Ako ona završi sa jelom, svi za stolom moraju da učine isto, piše Brightside.

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs