Životna priča prve dame Amerike

Kako su se upoznali Melanija i Donald Tramp: Za sve je kriv jedan susret u Ljubljani! (FOTO)

Bila je uz supruga kada je prošle godine u njujorškom Tramp Taueru objavio da će se kandidovati za predsednika, ali od tada pa gotovo sve do samog kraja kampanje Melanija se sklonila u drugi plan i retko dolazila na njegove skupove
Vip priča
19:44h Autor:
Kako su se upoznali Melanija i Donald Tramp: Za sve je kriv jedan susret u Ljubljani! (FOTO)
Foto: Profimedia

Melanija Tramp naslediće Mišel Obamu kao američka prva dama, a svoj put do Bele kuće može da zahvali jednom slučajnom susretu 1987. u glavnom gradu njene rodne Slovenije.

"Odlazio sam s modne revije u Ljubljani i video je ispred zgrade. Verovatno je čekala prijateljicu", ispričao je Rojtersu slovenski fotograf Stane Jerko. "Zapazio sam je jer je bila visoka i mršava. Prišao sam joj i predložio probno fotografisanje."

Rezultat su bile crno-bele fotografije 17-godišnje Melanije Knavs koje su pokrenule njenu manekensku karijeru. One će je odvesti do Milana i Njujorka gde će na jednoj zabavi 1998. sresti Donalda Trampa. Iako njena priča ipak nije bila bukvalno od trnja do zvezda, život koji ima kao supruga američkog multimilijardera daleko je od njenih skromnih korena u Sloveniji.

O ovom proročanstvu Tarabića bruji internet: Dolazi riđi čovek na presto! (FOTO)

Stanovnici gradića Sevnice u jugoistočnoj Sloveniji, tridesetak kilometara od hrvatske granice, gde je Melanija odrasla, kažu da je njen otac prodavao auto delove, a majka radila kao krojačica u fabrici dečije odeće. Neki mediji navode i da joj je otac bio član komunističke partije, kao i mnogi drugi u socijalističkoj Jugoslaviji, ali potvrde za to nema.

Iz Trampove kampanje nude malo drugačiji pogled na Melanijino detinjstvo i tvrde da je počela da se bavi manekenstvom već u petoj godini, da joj je otac bio menadžer u automobilskoj kompaniji, a majka modna dizajnerka.

"Otac joj nikad nije bio komunista", rekla je Rojtersu portparolka Trampove kampanje.

Modni dvoboj Melanije Tramp i Mišel Obame: Prvi susret u Beloj kući! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Kad sam videla za koga se udala, primetila sam sličnost između Trampa i njenog oca", kaže prijateljica iz detinjstva Mirjana Jelančič. "Ima fizičke sličnosti, a obojica su radoholičari. Mislim da je u njemu našla srodnu dušu, nekoga s kime s oseća sigurno."

Melanijini roditelji i dalje žive u porodičnoj kući s malim dvorištem i nekoliko stabala voćki, iako mnogo vremena provode u SAD-u, gde im živi i druga ćerka Ines.

Jelančič se seća da je Melanija bila uzorna učenica, posebno zainteresovana za umetnost, istoriju i geografiju.

"Volela je da čita. Uvek je nosila knjige sa sobom", govori Jelančič. "Ali se sećam da je u kući imala sprave za vežbanje i održavala telo u formi."

Balkanske lepotice koje su osvojile svetske milijardere: Njihov život je bajka! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Volela je i lepu odeću i znala je kako da je nosi. Dodavala je i lični pečat redizajnirajući je. Bila je odlična u osvežavanju starih stvari. Bilo mi jasno da će raditi u modnoj industriji iako nikada nije govorila da želi da bude model", rekla je Jelančič, sada direktorka osnovne škole koju su obe pohađale. "Govorila mi je da ne može da dočeka da ode u školu dizajna u Ljubljanu."

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

U Ljubljani je počela da se bavi manekenstvom pošto je osvojila titulu prve pratilje Mis Slovenije 1992.

"Ispočetka je bila stidljiva, ali je brzo učila i iskazivala interes za svaku pojedinost fotografisanja", rekao je Jerko. "Bila je poput uspavane čaure koja se preobrazila u glamuroznog leptira."

Buduća gospođa Tramp, koja je do tada zbog lakšeg izgovora već promenila ime u Melanija Knaus, više nije napravila korak nazad. U Sevnici se ne sećaju da su je tamo videli poslednjih godina. Donirala je, međutim, ambulantno vozilo mesnom domu zdravlja kako bi proslavila rođenje sina Barona 2006., godinu dana posle udaje za Trampa.

Bila je uz supruga kada je prošle godine u njujorškom Tramp Taueru objavio da će se kandidovati za predsednika, ali od tada pa gotovo sve do samog kraja kampanje Melanija se sklonila u drugi plan i retko dolazila na njegove skupove. Verovatno zato jer se otkrilo da je plagirala čitave delove govora prve dame Mišel Obame iz 2008.

Zaštitila je svog supruga kada je objavljen video snimak na kojem prostački govori o ženama. Rekla je da njen suprug "poštuje žene i daje im istu priliku" kao muškarcima.

12 stvari koje niste znali o prvoj dami Amerike: Istina o Melaniji Tramp! (FOTO)

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Jerko, danas 78-godišnjak, i dalje čuva Melanijine fotografije i siguran je da će biti srećna što joj je suprug postao predsednik.

"Mislim da je vrlo ponosna na njegova dostignuća, a verujem i da sam ja pomalo zaslužan za njen uspeh", rekao je Jerko.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs