MICA JE PEVALA BEZOBRAZNE PESME, POKAZIVALA JE GAĆICE, A OD PIŠTOLJA SE NIJE RAZDVAJALA: Muža su molili da je ostavi

Mica Trofrtaljka je imala samo 17 godina kada se udala i tada je imala samo jedan cilj - stvoriti sebi savršenu porodicu, u čemu je i uspela

Vip priča
Autor:
MICA JE PEVALA BEZOBRAZNE PESME, POKAZIVALA JE GAĆICE, A OD PIŠTOLJA SE NIJE RAZDVAJALA: Muža su molili da je ostavi
Foto: Printscreen Youtube / TIOLI Records

Prošle su četiri godine od smrti Milice Ostojić u narodu poznatije kao Mice Trofrtaljke koja je u Srbiji bila poznata kao pevačica erotksih folk pesama. Samo Mica je znala da približi ovaj žanr kafani, zbog čega je često završavala u sumnjivom društvu. Ali pevačici to nije smetalo, znala je uvek kako treba da se izbori za sebe i to što radi.

"Ljudi su kretali na pijacu, pa bi videli moju ploču i zaboravili po šta su pošli. Novac sam nosila u džakovima, nisam mogla da ga potrošim. Bila su to srećna vremena. Sećam se i jednog incidenta. Jedan momak je bio nepristojan i ja sam ga pitala: „Znaš li kome si rekao to?“ On kaže: „Tebi!“, a ja: „Da si odmah izašao iz kafane jer te inače nema, ubijem te za minut!“ On nije hteo da izađe, a ja uzela pištoljčić iz torbe i rekla: „Izlazi da te moje oči više ne vide!“ Izašao je, pa se vratio, a ja dva metka u brdo gore, pucam. Svi pobegoše iz kafane," ispričala je svojevremeno Mica, koja je bila veoma zadovoljna svojom karijerom.

Mica Trofrtaljka
foto: Printscreen Youtube / Žepče 1458

Kao seks simbol bila je predstavljena u filmu "Lepa sela lepo gore" u kojoj izgovara rečenicu koja se i dan danas pamti: "Šut, bolan, erotika".

"Jedan list mi je ponudio tadašnjih 2.000 dinara da se slikam u bikiniju za naslovnu stranu. Ma kakvi, nisam htela da čujem. Moj pokojni muž meni tada kaže: "Slikaj se, Mico, ja bi se za te pare skinuo go ako treba". Posle te ponude iz istog lista je došla ekipa novinara da pričaju sa mnom. Negde u kući jedan od njih je pronašao sliku sa mora, u bikiniju, ukrao je i objavio, pa sad ti meni reci ko je tu lud," jadala se Mica.

Postoji jedna priča da je i sam Tito obožavao Micu Trofrtaljku koja je je pevala jednom pred njim zanosno njišući bokovima, što se maršalu dopalo.

Milica Ostojić rođena je 1943. godine. Odrasla je bez majke uz oca i maćehu, koji su pili i svađali se.

Udala se sa samo 17 godina, a u isto vreme počela je da peva po kafanama. Suprug Radoslav je bio njena najveća podrška u karijeri i životu, jedini ju je podržavao u muzici. Čak se i njegov brat protivio tom braku i nudio mu novog „fiću“ ako je otera i porodicu „spase sramote“. Uvek je nosila mini-suknju, kolena su joj se videla, a i gaćice. Muža, kako je priznala, nikad nije prevarila jer je on za nju bio svetinja. U braku je dobila sina i ćerku, koje su voleli i čuvali.

Mica je stvorila sebi porodicu punu ljubavi.

Tokom karijere snimila je preko 20 pesama. Album s pesmom „Davorike dajke“ prodata je u nezapamćenih 400.000 primeraka. S Rambom Amadeusom i Borom Čorbom snimila je pesmu „Amerika i Engleska biće zemlja proleterska“, a s grupom Twins obradu pesme „Motori“ grupe Divlje jagode. Poslednje dane Mica je provela u staračkom domu u Sokobanji. Prema rečima rođake, bila je dementna i imala visok šećer.

Preminula je 7. marta 2020. godine, imala je 79 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs