Robi Vilijams

JEO SAMO JEDNU BANANU DNEVNO DA BI BIO MRŠAV: "To je bio samo jedan od mnogih poremećaja sa kojima se borim ceo život"

Za neke on je buntovnik koji je u mladosti imao problema sa alkoholom i drogama, za druge šuomen, a za treće divan muž i otac. Istina je da je on sve od navedenog

Vip priča
Autor:
JEO SAMO JEDNU BANANU DNEVNO DA BI BIO MRŠAV: "To je bio samo jedan od mnogih poremećaja sa kojima se borim ceo život"
Foto: Profimedia

Robi Vilijams rođen je 13. februara 1974. u provinciji Stouk na Trentu u Velikoj Britaniji. Njegov otac Piter, koji je bio vrlo zabavan čovek, držao je lokalni pab, a majka Džanet brinula se za kuću i decu. Razveli su se kad je Robi imao tri godine. U školi je bio nesiguran i povučen. Mislio je da nije zanimljiv, da ga vršnjaci ne primećuju, ali se to promenilo kad je počeo da ih zasmejava grimasama i vicevima, pa je brzo postao glavni zabavljač. Zbog nestašluka je stalno bio u problemu. Učenje ga nije zanimalo, jedva je prolazio razrede. Spas je stigao kada je dobio mesto u bojs bendu Tejk det.

Robi Vilijams
foto: Profimedia

Izbačen iz benda

I zaista, nije dugo trebalo da postanu popularni, Robi naročito, ali mu je smetalo što nije bio glavni vokal. Iako je svim članovima bilo zabranjeno da piju, da se provode i privode devojke, Robi za to nije mario.

- Posle svakog koncerta nas je čekala gomila riba. Naravno da ih nismo odbijali, zaboga, bili smo klinci, hormoni su nam divljali - rekao je sećajući se tog perioda.

Njegove svađe sa članovima grupe i s producentom su bili sve češći, pa su ga izbacili iz benda. Nastavio je sa raskalašnim životom i počeo da eksperimentiše sa svim i svačim. Potpuno se zapustio. I tadašnja devojka ga je ostavila jer nije želeo da prestane s drogom i alkoholom. I to je bilo tako sve dok ga legendarni Elton Džon nije nagovorio da ode na lečenje. Nakon odvikavanja potpuno se posvetio muzici. Snimio je album "Life Thru a Lens" i objavio singl "Angels", koji je i danas jedan od njegovih najveći hitova. I tada je počela njegova muzička bajka...

Robi Vilijams
foto: Profimedia

Brojne veze sa slavnim damama

U to vreme su naslovne strane britanskih tabloida punile njegove ljubavne veze. Jedna od njegovih najvećih ljubavi bila je pevačica Nikol Eplton. Ni ta veza nije opstala, a Robija su povezivali s mnogim slavnim damama - od Kajli Minog pa do Nikol Kidman i Madone, a šuškalo se i da je bio sa čak četiri članice benda Spajs grls. I kad se činilo da se nikad neće smiriti, 2006. je u njegov život ušetala američka glumica Ajda Fild, koja je uspela ono što nijednoj pre nje nije pošlo za rukom - da ga smiri. Venčali su se četiri godine kasnije, a danas su roditelji četvoro dece, piše Glorija.hr.

Robi Vilijams
foto: Profimedia

Depresija i problemi sa ishranom

Robi je pričao da je sve vreme pre braka imao iskrivljenu sliku o sebi. Dok su ga drugi obožavali, on sebe nije voleo i često je padao u depresiju. Borio se i kilogramima i vrlo često imao oscilacije.

- Jeo sam jednu bananu dnevno, odnosno samo 90 kalorija. Mene poremećaj ishrane prati ceo život, a to je zapravo neki produkt svih mojih poremećaja. Uglavnom, nikad mi nije bilo dobro - rekao je.

Rođendansko iznenađenje

Pre nekoliko dana napunio je 50. godina, a supruga Ajda mu je napravila posebno iznenađenje: porodica je otišla na skijanje, a kada su otišli u restoran, svi koji su bili unutra pevali su "Srećan rođendan". Snimak je okačila na društvene mreže, a ispod njega napisala:

- Njemu je jako neprijatno što svi pevaju, a nama je smešno. Deceniju stariji, ali mnogo više kul. Volim te, moj 50-godišnjaku.

I on je na Instagramu sam sebi čestitao u svom maniru: "Meni je svaki dan, na svoj način, je*eno poseban", i zahvalio se na čestitkama i lepim željama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs