15 ČINJENICA KOJE NISTE ZNALI O ANI VINTUR: Ima platu od 2 miliona dolara, a svaki dan nosi iste štikle već 15 godina

Od toga da je bila otpuštena kao modni urednik, da je pogođena pitom u lice pre revije, i sve do toga da ustaje u pet ujutru, ovo su činjenice koje sigurno niste znali o čuvenoj urednici Ani Vintur.

Vip priča
15 ČINJENICA KOJE NISTE ZNALI O ANI VINTUR: Ima platu od 2 miliona dolara, a svaki dan nosi iste štikle već 15 godina
Foto: Yui Mok/Pool / Zuma Press / Profimedia

Ana Vintur je glavna urednica američkog izdanja magazina Vog od 1988. godine.

Ana, koja se smatra najmoćnijom ženom u modi, nikada nije daleko od žiže javnosti. Poznata po svojoj bob frizuri sa šiškama, Šanel predimenzioniranim naočarima i savršenim stajlingom, nastavlja da fascinira.

U nastavku pogledajte nekoliko činjenica koje sigurno niste znali o Ani Vintur.

1. Vintur je najstarija ćerka. Njen otac je Britanac, a majka Amerikanka. Njen otac, Čarls Vintur, bio je urednik londonskog ,,Ivning Standarda", tako da je uređivanje medija u njenoj krvi.

2. Vinturova je bila otpuštena kao modna urednica, jer nije razumela američko tržište. Njen editorijal se uopšte nije dopao nadređenima, zbog čega su je otpustili. To je naravno nije sprečilo da nastavi da radi u modnoj industriji i bude ono što je danas.

Ana Vintur
foto: Ouzounova / SplashNews.com / Splash / Profimedia

3. Vintur se budi u 5 ujutru svakog dana i uvek je u krevetu najkasnije do 22:15. Zbog toga se retko zadržava na zabavama duže od 20 minuta, osim ako to nije Met gala događaj.

4. Vinturina bivša lična asistentkinja, Loren Vajsberger, napisala je najprodavaniji roman iz 2003. „Đavo nosi Pradu“, koji je kasnije adaptiran za film i veruje se da je zasnovan na Ani Vintur. U međuvremenu je urednica smekšala i postala blaža u ophođenju sa zaposlenima.

Ana Vintur
foto: JENS KALAENE / AFP / Profimedia

5. Glavna urednica počela je da nosi frizuru u bob sa 14 godina i od tada je zadržala i ima je danas.

6. Tenis je Vinturin omiljeni sport. Često igra tenis pre posla i redovno posećuje velike teniske turnire tokom cele godine. Takođe je obožavatelj i prijatelj Rodžera Federera. Nakon što se Federer povukao iz tenisa, nepoznato je ko joj je omiljeni teniser koji igra trenutno (držimo palčeve da je Novak Đoković).

Ana Vintur
foto: Chryslene Caillaud / Panoramic / Panoramic / Profimedia

7. Smatra se da Ana Vintur zarađuje platu od 2 miliona dolara i ima dodatak za odeću od 200 hiljade dolara godišnje.

8. Vintur je dobila titulu dame 2017.godine. Za odlikovanje od strane pokojne kraljice Elizabete Druge, bila je obučena u Šanel.

9. Ana Vintur nosi iste Manolo Blanik štikle skoro svaki dan od 1994. Dizajner Manolo Blanik pravi štikle specijalno za nju. Urednica preferia ,,nude" izgled, sa niskom potpeticom.

Ana Vintur
foto: RUSHEN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

10. Poput princeze od Velsa, Vintur reciklirala svoju odeću. Velika obožavateljka je Prada haljina, stalno je fotografisana kako iznova i iznova nosi iste stvari, uključujući kristalne ogrlice.

11. Ako želite da vas Ana Vintur zaposli, ona traži jaku ličnost. ,,Ne volim ljude koji će reći da na sve što bih mogla da predložim. Želim ljude koji mogu da polemišu i imaju svoje viđenje. Moj tata je verovao u kult ličnosti. On je u ,,Standard" doveo velike pisce i kolumniste. I ja to pokušavam da uradim ovde."

12. Ana je veliki pristalica Demokratske stranke. Sakupljala je sredstva i za Baraka Obamu i za Hilari Klinton, a ,,Vog" je čak preduzeo korak bez presedana i zvanično podržao Klintonovu da postane prva žena predsednica u SAD. U jednoj fazi, čak se šuškalo da će Vinturina podrška biti nagrađena ulogom ambasadora.

Ana Vintur
foto: Drew Angerer / Getty images / Profimedia

13. Prema njenoj ćerki Bi Šafer, Vintur je „najvelikodušnija osoba koju ćete ikada sresti, koja sve ostale stavlja ispred sebe“. Rekla je takođe da je osoba kojoj ,,vrlo brzo postane dosadno."

14. Vintur još uvek nosi krzno, dugo nakon što je postalo industrijski tabu. Godine 2005. bila je pogođena pitom direktno u lice od strane PETA aktivista (Ljudi za etički tretman životinja) na putu za Kloe reviju tokom Pariske nedelje mode.

15. Ana Vintur je trenutno u vezi sa čuvenim britanskim glumcem Bilom Najijem.

Ana Vintur, Bil Naji
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs