BILA JE TOLIKO LEPA DA SU JE RODITELJI KRILI U KUĆI: Žene joj se dive zbog načina na koji je NAŠLA LJUBAV POD STARE DANE

Monika Beluči je osoba za primer, pre svega jer voli sebe i trudi se da sebi ugodi, a u tome nema baš ništa loše

Vip priča
11:13h Autor:
BILA JE TOLIKO LEPA DA SU JE RODITELJI KRILI U KUĆI: Žene joj se dive zbog načina na koji je NAŠLA LJUBAV POD STARE DANE
Foto: Profimedia

Monika Beluči je jedna od najlepših i najšarmatnijih glumica na svetu uprkos tome što ove godine puni šedeset godina. Veliki deo njenog šarma je u tome što ona uživa u starenju, u godinama koje dolaze, ponosno ih nosi i diči se njima. I dok njen bivši muž Vensan Kasel, vreme popunjava sa 30 godina mlađom devojkom, Monika uživa u vezi sa ostvarenim čovekom od 64 godine, rediteljem Timom Bartonom.

"Šta mogu da kažem... Drago mi je što sam upoznala tog čoveka. To je jedna od onih retkih i nestvarnih situacija koje se dešavaju u životu. Znam ga, volim ga, i puštam da se avantura dešava," rekla je Monika o njemu i svojoj novoj, zreloj vezi u 6. deceniji života.

Monika Beluči
foto: Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia

I dok su mnoge glumice opsednute starenjem i trude se da godine zaustave, Monika je prihvata sa jednim stavom koji se prepričava od usta do usta:

"Kada me moja slika u ogledalu ne bude radovala, uradiću isto što i moja majka, neću gledati sebe, gledaću u moje ćerke."

Kada je reč o njenom braku sa Vensanom Kaselom, ona je tog čoveka pustila da živi u drugoj kući, dajući mu svu slobodu sveta, a ispada da ga je na kraju iskoristila za samo jedan cilj: da dobije decu, ali u ono vreme kada je njoj odgovaralo. I dok ju je on "terao" da se to desi ranije, Monika nije popuštala pa je prvo dete rodila tek u 39oj, a drugu u 45oj godini života.

Šta treba da znate o Moniki Beluči?

Monika Ana Maria Beluči, rođena je u selu Čita di Kastelo 30. septembra 1964. godine kao jedino dete vlasnika transportnog preduzeća Luiđija Belučija i slikarke Marije Gustineli.

Pričalo se da su je njeni roditelji krili koliko su god mogli, uplašeni šta bi njena lepota mogla da uradi.

Monika je već sa trinaest godina počela da se bavi modelingom, kako bi plaćala svoje školovanje, a do 1989. godine postala je jedno od prepoznatljivih lica pariške modne scene te se počela pojavljivati na naslovnicama magazina, kao što su El i sarađivati sa brendovima kao što su Dolče i Gabana.

Monika Beluči
foto: Profimedia

Studirala je pravo na Univerzitetu u Peruđi, ali je na kraju odustala od fakulteta, kako bi se posvetila modelingu. Udala se za fotografa Klaudija Basa 1990. godine, ali su se razveli nakon četiri godine. Nakon što je radila na nekoliko italijanskih televizija, kao i glumila u filmovima, Beluči se predstavila američkoj publici sa filmom Drakula 1992. godine. Četiri godine kasnije, odigrala je zapaženu ulogu u francuskom filmu Apartman.

Ubrzo je došla do holivudskih uloga, kao i do evropskih filmova. Glumila je u brojnim filmovima, ali najzapaženija uloga joj je bila u Malenoj. Po toj ulozi je ostala najprepoznatljivija.

Kada je trebala dobiti ulogu u Spektru, rekla je režiseru Sem Mendesu da će on biti heroj među ženama ako angažuje upravo nju, jer je pravi seksepil u mislima, mašti, a ne u godinama i telu. Tako je postala i najstarija angažovana Džejms Bondova devojka.

U filmu Apartman, upoznaje Vensana Kasela, sa kojim glumi, a nakon nekoliko godina su se venčali. Dok su bili u braku, Vensan i Monika živeli su u odvojenim stanovima, kako ne bi upali u rutinu i postali navika jedno drugom. Uprkos tome razveli su se 2013. godine.

Monika Beluči, Vensan Kasel
foto: Profimedia

Razvodom od Vensana nakon trinaest godina braka, shvatila je da ne zna šta da radi sada sama, ali isto tako naglasila je kako ljubav ne poznaje razvod te kako će se oni možda nekad i sresti i pomiriti.

Nikada se nije bojala da uradi stvari u vreme koje je prema njenom mišljenju pravo. Tako je rodila ćerke sa 39 i 45 godina, a upravo u svojim godinama vidi posebnu čar. Zato joj je jasno zašto je privlačna mlađim muškarcima, jer kako kaže tek sada zna šta želi, a pri tome ima i životno iskustvo.

Uprkos njenom velikom uspehu i prezgodnim muškarcima koje je zavela, žene ipak najviše zavide Moniki na njenoj lepoti. A kako se ona sama odnosi prema svojim godinama najviše govore ove njene izjave:

  • Nama ništa ne pripada: ni naši muževi, ni deca. Mi možemo samo da podelimo sa ljudima koje volimo.
  • Žena može voleti tako, kao da nikada neće otići. Ali, može doći i takav dan kada će otići tako, kao da nikad nije ni volela.
  • Za mene, postajati starijom znači – postajati boljom!
  • Lepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema, i kada ne postoje ništa osim lepote.
  • Ljudi mogu oprostiti čoveku um, čak i talenat, ali lepotu i uspeh – nikad.
  • Ja uvek kažem mladim devojkama: „Naučite da volite svoje telo!“ Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lepa od vitke devojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe, onakvom kakva jesi.
  • Svima nama su neophodne iluzije. I baš zato, volimo filmove.
  • Ni za šta na svetu ne bih želela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija, nego tada, jer u tom uzrastu mi tek spoznajemo sebe, pokušavamo razumeti šta želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živeti.
  • Biti lepa sa 20 godina – to je prirodno. Kada ste lepi sa 35 i 45 – to je životna pozicija.
  • Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i lepotu, postati sponzoruša nekog sa dubokim džepom, beskrajno trošiti život na različitim žurkama. Lepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svetu.
  • Ne treba mrzeti ljude koje zavide, oni priznaju da si bolji.
  • Lepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odećom.
  • Ženstvenost – to je harmonija, prirodnost i senzualnost.
  • Ne razumem žene koje kažu da ih muška želja ponižava. Mislim da one, jednostavno, nisu u skladu sa sobom.
1 / 9 Foto: Cobra Team / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs