MILENKO ZABLAĆANSKI JE SPASAO ŽIVOT ŽENI I SINU, PA OTIŠAO PRAVO U SMRT: Supruga otkrila šta se desilo tog KOBNOG DANA

Milenko Zablaćanski je bio jedan od velikih nada našeg glumišta, čiji je talenat bio toliki da su svi znali da će ostati upamćen

Vip priča
Autor:
MILENKO ZABLAĆANSKI JE SPASAO ŽIVOT ŽENI I SINU, PA OTIŠAO PRAVO U SMRT: Supruga otkrila šta se desilo tog KOBNOG DANA
Foto: Printscreen/youtube/ Bimbros Beograd

Da je živ Milenko Zablaćanski bi danas proslavljao svoj 68. rođendan, ali sudbina je htela da doživi strašnu saobraćajnu nesreću i pogine na putu Užice-Zlatibor.

Bilo je to 5. januara kada je u popodnevnim satima odlučio da se sa zimovanja vrati za Beograd.

Glumac je sa suprugom Snežom i sinom Nikolom bio na Zlatiboru kada je porodica čula da je umrla Snežina tetka, te su zbog toga morali nazad za Beograd. Zbog lošeg vremena, Milenko je porodicu poslao autobusom za Beograd, da bi on krenuo kolima nazad.

"Godinu 2008. dočekali smo sa mlađim sinom i prijateljima u Gajevima na Zlatiboru. Tog 5. januara rešili smo da se vratimo u Beograd i zajedno u krugu porodice proslavimo Božić. Na Zlatiboru kiša još nije bila počela, valjda zbog visinske razlike, ali Milenko je ipak predložio da on krene automobilom, a moja prijateljica i ja, sa sinovima, autobusom. Sećam se kao danas. Rekao mi je: „Krenite, a ja ću polako... Videću, ako bude loše staću negde. Neću ništa forsirati". Imao je prijatelje u Mačkatu, u Požegi, u Čačku su nam kumovi -ispričala je 2009. za "Press".

Zablaćanski se "opel vektrom" kretao prema Užicu krajnjom desnom trakom, kada je iz suprotnog pravca naišao "mercedes" čiji je vozač u jednom trenutku izgubio kontrolu nad automobilom i proklizao na suprotnu traku, gde je došlo do direktnog sudara.

Zablaćanski je hitno prebačen u užičku bolnicu, ali se nekoliko dana nije budio iz kome. Helikopterom je prebačen na VMA u Beograd radi daljeg lečenja, ali je 22. januara njegovo srce zauvek prestalo da kuca. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

"Bio je zaista poseban čovek zbog čega se svakog dana zahvaljujem Bogu što sam sa njim provela 20 godina života. Umeo je da nasmeje, vrati snagu. Bio je borac, vredan i odgovoran čovek. Tu smo negde slični. Zato se i trudim da zadržim snagu, jer znam da u suprotnom on to ne bi odobravao. On se ne bi predao. Borio bi se za decu. Kakav je on zapravo govore njegovi prijatelji koji su uz nas," rekla je ranije njegova supruga, Snežana Vesković Zablaćanski, balerina i kostimografkinja Pozorišta na Terazijama, ali se oprobala i kao glumica u serijama "Stižu dolari" i "Junaci našeg doba".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs