BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA KOJOJ SU SE SVI DIVILI: Brutalno pretučena i SILOVANA, skončala je KAO PAS, sama na KIŠI

Jeziva smrt prvog supermodela Đije Karanđi i danas izaziva šok - skončala je sama kao pas.

Vip priča
Autor:
BILA JE NAJLEPŠA ŽENA SVETA KOJOJ SU SE SVI DIVILI: Brutalno pretučena i SILOVANA, skončala je KAO PAS, sama na KIŠI
Foto: Printscreen Youtube

Nakon što se preselila u Njujork 1977, Đija Karanđi je postala jedan od najtraženijih modela u modi i stalni deo Studija 54 - ali njen život se brzo rasuo.

Na površini, činilo se da Đija ima sve. Kasnih 70-ih i 80-ih bila je u centru pažnje i imala je gomilu obožavatelja.

Rečeno je da je dodala "super" u supermodel da bi opisala koliko je eksponencijalno uspešna bila u svojoj karijeri. Poznata po oštroj ličnosti i tinjajućem pogledu, svet je bio Đijina modna pista. Ali sam stav i divlja strana prvog američkog supermodela koji je Điju učinio toliko poželjnom takođe su je učinili velikom opasnošću za sebe.

Rođena je 29. januara 1960. godine u Filadelfiji od oca italijansko-američkog porekla, koji je imao mali restoran. Njena majka bila je domaćica.

Njeni roditelji su se razdvojili 1971. Đijini bliski prijatelji otkrili su da je razvod njenih roditelja ostavio dubok trag na nju odredio joj poseban stav koji je zastupala do kraja života.

Njena dva brata, oba starija od nje, odselila su se i živela sa mamom dok je Đija ostala sa ocem. Provodila je leta iza njegovog pulta.

Egzotična lepotica na radaru najvećih modnih agenta

Njen egzotična lepota zapala je za oko modnim agentima kada je imala samo 17 godina, nakon čega oslazi u Njujork gde je oblikovana po merama profesionalnog modela oko kojeg su se svi otimali. Za veoma kratko vreme postala je miljenica Kelvina Klajna i Ralfa Lorena, ali i Diora i Armanija.

Bila je otkrovenje u odnosu na eru "plavokosih bombi", nesvakidašnja, divlja i slobodna, uživala je svetsku slavu, koja je podrazumevala mnogo više od dobre fotografije.

Međutim, tako različita i svoja, ubrzo je potpisala ugovor sa čuvenim modnim agentom Vilhelminom Kuper, koja joj je postala kao majka. Potom su je primetili i veliki modni brendovi, koji su počeli da se otimaju oko nje. A glumila u kultnom muzičkom spotu Blodie za hit iz 1980. "Atomic".

- Manekenka mora da stvara raspoloženje. Morate paziti da se ne zaglavite u raspoloženju – emocije imaju trendove baš kao i moda. Ja postajem ono što vaše oko želi da vidi. To je moj posao - rekla je manekenka svojevremno o svom talentu.

Uprkos tome što je imala veze s muškarcima, Đija je bila jedna od prvih manekenki koje su pripadale gej populaciji. Oni koji su sa njom radili rekli su da nije neuobičajeno da se zaljubi u manekenke sa kojima je snimala editorijale.

Neobavezne afere

Oni koji su sa njom radili rekli su da nije neuobičajeno da se zaljubi u modele sa kojima je snimala. Na snimanju za fotografa Krisa fon Vangenhajma, koje je postalo izuzetno popularno, manekenka je pozirala gola uz ogradu sa šminkerom i modelom Sendijem, Linterom. Njih dvoje bi se upustili u strastvenu, ali neuzvraćenu ljubavnu vezu.

Zaista, Đija Karanđi je delovala nezasitno i u svom ljubavnom životu i u rekreativnoj upotrebi droga. Kao tinejdžerka, već je bila navučena na marihuanu, kokain i kvalude.

Koristeći heroin, supermodel je ušao dublje u svoju naviku. Tokom snimanja te godine za Vogue sa čuvenim portretnim fotografom Ričardom Avedonom, pobegla je kroz prozor. Iako ljut, časopis joj je dao drugu priliku na snimanju, ali kada su se slike vratile otkrile su tragove tragova i crvene izbočine po manekenkinim rukama.

Godine 1981. uhapšena je zbog vožnje pod dejstvom narkotika.

U maju te iste godine, 21-godišnja Karanđi je morala na operaciju šake jer je "toliko puta sebi ubrizgala injekciju na isto mesto da je postojao otvoreni zaraženi tunel koji je vodio u njenu venu", dokumentovao je njen biograf Stiven Frid.

Njen brat Majkl se priseća ponašanja svoje mlađe sestre i žali: "Najveća greška koju smo napravili je što niko nije otišao tamo sa njom. Mogli bi joj koristiti kao prijatelji.".

Imala je uspešan odlazak na rehabilitaciju u Filadelfiji. U to vreme je bila švorc i dobijala je rehabilitaciju od socijalne pomoći.

U jesen 1986. Karanđi je hospitalizovana. Postalo je očigledno da je spavala napolju na kiši i da je bila teško pretučena i silovana. Krvni testovi su pokazali da pati od komplikacija povezanih sa AIDS-om.

26. novembra 1986. prvi američki supermodel je umro od tih komplikacija.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs