ONE SU GOLIM TELIMA POMERALE GRANICE, POD PAROLOM "SVE ZA GLUMU": "Ako imaš DOBRO TELO, zašto ga ne pokažeš?"

Pod parolom "sve za umetnost", one su se hrabro skinule i snimile neke od kultnih filmskih scena

Vip priča
Autor:
ONE SU GOLIM TELIMA POMERALE GRANICE, POD PAROLOM "SVE ZA GLUMU": "Ako imaš DOBRO TELO, zašto ga ne pokažeš?"
Najpoznatije gole scene iz filmova, Foto: Profimedia

U vreme Zlatnog Holivuda, "na ceni" su bile skromne žene sa damskim ponašanjem, a isto pravilo je važilo za glumice. Međutim, kako je vreme prolazilo i društvene norme su počele da se menjaju, pa je sve više i više glumica je počelo da pomera granice i otkriva sve na ekranu.

Ove žene su neustrašivo koristile svoja tela da pričaju priče, menjaju norme i ruše barijere. Obnažena tela na velikom platnu videle su kao moćno oruđe za prenošenje sirovih emocija, razotkrivanje društvenih tabua i pomeranje granica onoga što je prihvatljivo. Ovo su priče iza nekih od najpoznatijih golih scena u istoriji filma i neustrašivih glumica koje su odlučile da to urade.

Fibi Kejts

Kulturni uticaj filma "Pobuna na vojnoj akademiji" (Fast Times at Ridgemont High) iz 1982. godine je neizbrisiv, pogotovo zbog scene u kojoj Linda (Fibi Kejts) graciozno zaranja u bazen skidajući gornji deo bikinija. U to vreme, tako nešto bilo je šokantno.

"Ta toples scena je bila smešna, što je olakšalo sve. U ovom poslu, ako devojka želi karijeru, mora biti voljna da se skine. Ako imaš dobro telo, zašto ga onda ne pokažeš?", rekla je kasnije Kejts o pomenutoj sceni.

Brižit Bardo

Francuska fimska diva svojevremeno je igrala u erotskoj drami "Don Žuan" (If Don Juan Were a Woman). U filmu Brižit Bardo igra lik žene koja uživa u uništavanju muškaraca koje je prethodno zavela. Njeno neustrašivo dočaravanje portreta žene koja je i osnažena i destruktivna oduševila je publiku i učinila je jednom od najvećih glumica svog vremena, piše History Daily. Don Žuan je bio hrabar i provokativan film koji je pomerio granice konvencionalnog bioskopa i pokazao ogroman talenat Brižit Bardo.

Šarliz Teron

Prelepa Šarliz Teron smatra se jednom od najprovokativnijih i najtalentovanijih glumica današnjice. Neretko je šokirala i očaravala publiku obnaženim scenama koje je vešto korstila kako bi dočarala likove koji zahtevaju sirove emocije. Nikada se nije stidela da pokaže golo telo ako će to doprineti glumi.

Atraktivna plavuša svojom autentičnom glumom donosi neverovatnu ranjivost likovima koje tumači. Bilo da glumi serijskog ubicu, špijunku ili ženu "đavoljeg advokata", na njen nastup ne možete ostati ravnodušni. Ova Oskarovka stalno iznova pokazuje da je spremna da rizikuje i pomera granice, te ne treba da čudi što je jedna od najtraženijih holivudskih glumica.

Bonus video

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs