POTRESNA ŽIVOTNA PRIČA JUGOSLOVENSKE ROK DIVE: Bila je BESKUĆNICA, nije imala ODNOSE 10 godina, pa htela da se ZAMONAŠI

Tanja Jovićević je nekada bila legenda rok muzike a danas je njen život izuzetno tužan.

Vip priča
Autor:
POTRESNA ŽIVOTNA PRIČA JUGOSLOVENSKE ROK DIVE: Bila je BESKUĆNICA, nije imala ODNOSE 10 godina, pa htela da se ZAMONAŠI
Potresna životna priča Tanje Jovićević, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Tanja Jovićević je publiku osvojila svojim glasom i neverovatnom energijom još kao članica kultne grupe "Oktobar 1864". Vrlo brzo je pobrala srca i simpatije publike koja ju je proglasila najvećom rok divom.

Za nju je domaća publika je ponovo čula kada je ušla u jednu sezonu rijaliti programa Zadruga u kojoj je ispričala svoju tešku životnu priču i otkrila kako je postala beskućnica.

"Šta da vam kažem. Od kada sam izašla iz rijalitija, smeštena sam u jednom pansionu na Ibarskoj magistrali, koji mi plaća produkcija Zadruge. Tu sam dok ne rešim stambeno pitanje. Tu sam jer neman gde da idem. Zvao me je i Bane Dokić i ponudio mi smeštaj, ali meni ne treba smeštaj na noć ili dve, meni treba trajno stambeno rešenje. I sama ne znam ni gde ću ni šta ću, razumite me, nije mi lako", rekla je pevačica tada.

"Doživela sam izdaju, doživela sam odbačenost, poniženje, uvrede potpuno nezasluženo, kad je zasluženo prihvatam. 10 godina ništa, apstinencija totalna. Tako je kako je, nije se pojavio onaj pravi. Ne znam hoće li, ali ja strpljivo čekam", ispričala je pa nastavila:

"Moja golgota kako je počela... Ja sam jedinica, a ta rodbina… Uvek sam bila crna ovca, bez dokaza sam osuđivana i bila sam na točkovima dok je život išao pored mene. Moj otac je poklonio stan mojoj rođaki, ali sam tada ostala bez doma, ne beskućnik, nego bez doma. Nisam imala ni pasoš, da bih putovala negde. On je bio jako bolestan, a razveli su se kad sam ja imala 13 godina, sve su to skrivali od mene. Da sam mogla da uzmem neki deo toga, ne bih mogla. Nastavlja se život na točkovima, a ja sam više bila muško nego žensko, jer sam stalno radila. Stalno me je osuđivao što nije kod mene u bendu, ali mi smo kolege i nema šanse, izbegavala sam to", rekla je ona za medije u svojoj potresnoj ispovesti.

Tanja Jovićević
foto: PrintscreenJutjub/ RTS Tri boje zvuka - Zvanični kanal

"Tri godine smo mi ćutali, mislim nije patetika, ali ja se vratim s turneje i zateknem tišinu, odbijanje svega. Meni majka umire na rukama, eksplodiralo joj je srce. Da mi je neko dao bilo kakav savet, nemoj tim putem, nego meni nitko nije ništa rekao. Kad je mama umrla, jedne zime, bila sam očajna i ostala sam sama. Rodbina se razbežala, kao da sam neki čudak. Dogodila se neka misterija u njihovim glavama, oni kažu, se*s, droga i rock and roll, a ja od toga ništa nisam konzumirala.

Srećem jednu svoju poznanicu, oskudno odevenu s troje dece, izašla je iz sigurne kuće. Kliknulo mi je, rekla sam joj da dođe da živi kod mene, deca su bila mala. Kad je došla u moj stan bila je totalno istraumirana. Preživela je pakao, a tada kreće moj privatni pakao. Stižu računi, ja u bendu, šaljem novac, ali se ništa ne događa. Na kraju svega se ispostavilo da je dug ogroman. Na kraju ne znam gde je novac završio, nije bilo ni novca ni jednog računa. Ona je sve vreme imala roditelje koji su je zvali da dođe, a ona je meni rekla da ih nema. Advokatica me savetuje da prodam stan ispod cene. Zahvalna sam joj, jer mi je pomogla kad su mi izvršitelji kucali na vrata. Smognem snage nastaviti dalje", rekla je Tanja i otkrila kako je ostala bez stana.

Tanja Jovićević
foto: Antonio Ahel/ATAImages

"Ja sam imala još jednu polovinu stana koji nije bio uknjižen, pa pošto je on upao u neke dugove, odnosno zajedno smo, ja stvarno nisam znala što se događa. On je završio u zatvoru, ali ja, naravno, nikada nikog ne bih ostavila na cedilu. Ja nisam videla eura od te neke njegove aktivnosti, ali okej, i to sam ispoštovala, išla sam u posete. Najgore je kada vam se rade stvari iza leđa, a vi nemate pojma. Videla sam i tu zatvorsku priču, ali mi je žao što sam to doživela", ispričala je Tanja.

"Ja sam donela odluku da ne iz razočaranja ili očajanja, već da odem u manastir, to je zaista bila odluka, zato što sam pre ovog ludila koje se svima desilo, dobila ponudu da odem na brod, na kruzer koji bi mi 'kupio vreme' još godinu dana, i od toga je mogao i da se kupi stan, da se uradi šta god... Međutim, ugovor je propao, dva ugovora su bili u pitanju. Kada poslovni ugovori, koji su mogli da me izvuku iz takve situacije, zbog nečega što ne možete da promenite propadnu, onda zaista vi nemate kud. Istina je pola-pola. Istina je da imam rešenja, ali sam želela da se odmorim i da stupim u kontakt s ljudima koji mogu da mi pomognu, ali znate šta, treba nešto raditi... Ono nisu moje reči, ja se nikada tako ne bih obratila javnosti, pa sve i da je tako - zahvalna sam onima koji su mi se trenutno našli pri ruci, situacija ide ka rešenju", objasnila je Tanja, prenosi Mondo.rs

Iako je bila na pragu velikog posla koji bi joj rešio stambeno pitanje, taj angažman je propao, a ona je danas ostala na ulici. Bivšu učesnicu rijalitija i nekadašnju pevačicu grupe Oktobar 1864 tada je spasao njen dugogodišnji prijatelj Željko Mitrović, koji joj je ponudio da uđe u "Zadrugu", što je ona oberučke prihvatila.

Ona danas živi u pansionu na Ibarskoj magistrali, koji joj plaća njen prijatelj Željko Mitrović, s kojim je nekada sarađivala u kultnom bendu Oktobar 1864.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs