BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH, ZVALI SU JE "ŽENSKI ACA LUKAS": Naša pevačica se danas bori protiv mračnih sila i demona

Marina Živković bila je devedesetih jedna od omiljenih pevačica i odlučila je da stavi tačku na muzičku karijeru i posveti se nečemu potpuno neočekivano

Celebrities
13:50h Autor:
BILA JE JEDNA OD NAJLEPŠIH, ZVALI SU JE "ŽENSKI ACA LUKAS": Naša pevačica se danas bori protiv mračnih sila i demona
Marina Živković, Foto: preentscreen/Youtube

Marina Živković, popularna pevačica u Srbiji tokom devedesetih godina, osvojila je srca publike svojim neodoljivim glasom i nizom hitova. Nakon postizanja ogromne popularnosti i snimanja pet uspešnih studijskih albuma, donela je iznenađujuću odluku koja je šokirala mnoge. Odlučila je okončati svoju muzičku karijeru i krenuti potpuno novim životnim putem - postala je šaman.

Mikrofon je potom odložila i priključila se sekti Hare Krišne. Kako su mediji pisali, napustila je pravoslavlje i postala je šaman. Iako se spekulisalo da je promenila i ime, pevačica je to demantovala.

Marina Živković
foto: Printscreen/youtube

Njena lepota i talent su je učinili jednom od najomiljenijih estradnih ličnosti tog vremena. Nastupi Marine Živković garantovali su nezaboravno iskustvo, a zbog toga su je neki nazvali "ženskim Acom Lukasom". Njena karijera značajno je napredovala 1995. godine nakon dueta s Vanesom Šoškić. Od tog trenutka, interesovanje za Marinu naglo raste, a svaka njena pesma postaje hit, poput "Ne idi od mene", "Lavica", "Reci, reci da", "Hoću s tobom sinove" i "Malo po malo" - koju je kasnije obradila i Vesna Zmijanac.

Međutim, s početkom novog milenijuma, Marina je počela da menja svoje prioritete i pogled na život. Nakon 2000-ih, snimila je sve manje pesama, a poslednji singl koji je objavila bio je "Zavet ljubavi" 2006. godine.

Prelomna odluka da postane šaman iznenadila je mnoge, ali je pokazala hrabrost i želju za drugačijim načinom života. Postala je posvećena duhovnom putovanju, istražujući svet šamanizma i okrećući se ka unutrašnjem isceljenju i duhovnom razvoju.

Marina Živković
foto: preentscreen/Youtube

Njena priča predstavlja zanimljivu transformaciju - od balkanski poznate pevačice do osobe koja sledi put šamanizma i duhovnosti, te time inspiriše ljude da tragaju za sopstvenim unutrašnjim istinama i putem duhovnog razvoja. Marina Živković je svojim nekonvencionalnim prelaskom iz sveta estrade u duhovni svet postala inspiracija za one koji traže novi smisao i dublje razumevanje života.

Završila je navodno i kurs za iscelitelja. Međutim, jednom prilikom je istakla da nema nikakcu agenciju, već da samo pomaže svojim najbližima i to kao "provodnik nečega što je iznad nas".

- Ja sam u šamanizmu, zaista. Živim dušom - zaključila je Marina Živković pre nekoliko godina.

Iako se povukla na vrhuncu popularnosti, otkrila da se "preusmerila na nešto drugo" i da sa sada bavi "čitanjem duša".

" Jednostavno sam se preusmerila na nešto drugo. U šamanizmu sam, zaista. Živeti sa dušom. Radim upravo to. Bavim se čitanjem duša. Dovoljno je da vas gledam u oči i da vas energetski "radim". Ljudi se zezaju i neozbiljno shvataju te stvari. Svaka izgovorena reč je energija. To sve ostaje u etru i ne razgrađuje se. Onda se mi čudimo što nam je tako, a ne razmišljamo da šamaramo gluposti ko nezdravi. Znate, meni je ispunjen život, ostvarena sam kao žena, kao umetnik, kreator. S prijateljicama i sestrama radim u lancu salona u kojem pravimo kreme, organske, od prirodnih sastojaka, anticelulitne", objasnila je tada.

Marina Živković
foto: Printscreenjutjub/Grand Koktel Tv Grand

Tom prilikom otkrila je i zbog čega je baš u najvećoj popularnosti odlučila da se povuče.

"Oduvek mi je bila želja kad budem na vrhuncu slave da se povučem, da se ne bih provlačila u nekim zrelim godinama po emisijama i tako te neke stvari. Ne priliči mi. Ako hoćeš da ostaviš neki pečat, onda to dostojanstveno uradi. Onda se povuci kad si u zenitu, a ne kad padaš, padaš, padaš i posle bude: "Jao, jadna". Ako nisam do tada sebe obezbedila i zaradila, sigurno neću ni kada padnem. Svi negde žive od stare slave. Vreme te pregazi. Dolaze mlađe kolege, to je normalno i šta, sad treba da se takmičim s njima? Na mlađima svet ostaje, zato duše moje samo sijajte. Šta ćemo mi polovnjaci da idemo s mlađima koji pucaju od lepote i blistavosti, da se mlatimo s njima po aerodromima... To ne priliči. Znam da ima jako dobrih mladih pevača i drago mi je zbog toga. Muzika se malo promenila, nije fazon kao u mom vremenu, idemo u korak s svetom " , zaključila je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs