evo čime se bAVI

SIN KRISTOFERA RIVA JE NAKON SMRTI RODITELJA PRIPAO KOMŠIJI: Imao je samo 11 godina, a danas je ISTI OTAC

Od smrti legendarnog Kristofera Riva, koji je za mnoge do smrti bio jedan i jedini pravi Supermen, prošlo je 19 godina. Njegova porodica i dalje održava sećanje na voljenog oca, a najglasniji je u svemu njegov najmlađi sin Vil Riv, koji je nasledio očev izgled

Vip priča
Autor:
SIN KRISTOFERA RIVA JE NAKON SMRTI RODITELJA PRIPAO KOMŠIJI: Imao je samo 11 godina, a danas je ISTI OTAC
Kristofer Riv, Foto: Ralph Dominguez/MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najmlađi sin Kristofera Riva, Vil, ovih je dana dospeo na naslovne strane mnogih novina i to nakon što su viralne postale fotografija na kojima je neodoljiva sličnost njega i pokojnog mu oca.

Legendarni Kristofer Riv i danas je mnogima najomiljeniji od svih glumaca koji su igrali Supermena, a on je to snimio davne 1978. i pojavljivao se u čak tri dela.

Nakon što je 1995. doživeo stravičnu nesreću, kada je pao s konja, ostao je paralizovan od vrata na dole ali to ga nije sprečilo da do smrti nastavi da podiže svest, ali i finansira istraživanja o povreda,a kičmene moždine. Nakon njegove smrti 2004. godine, njegova deca nastavila su njegovim putem, a najviše najmlađi sin Vil.

Kristofer Riv
foto: The Hollywood Archive / Avalon / Profimedia

Danas 31-godišnjak nije odabrao glumu, poput oca od kojeg je nasledio dobar izgled, već je odlučio da postane novinar, a u svom poslu je i više nego uspešan.

S američkom glumicom, pevačicom i aktivistkinjom Danom, koja je od karcinoma pluća preminula dve godine nakon njegove smrti, Kristofer Riv imao je sina Vila (31), dok je u prvom braku s Gae Ekston dobio sina Metjua (43) i ćerku Aleksandru (39).

Kristofer Riv
foto: HUBERT BOESL / AFP / Profimedia

Iako nemaju istu majku, Metju, Aleksandra i Vil od najranijeg su uzrasta jako povezani, a najmlađi Vil ponosni je ujak osmogodišnjeg Kristofera, koje je 2015. rodila Aleksandra i dala mu ime po slavnom dedi.

I dok se o privatnom životu Merjua Riva malo zna, Aleksandra je u braku sa Garenom Givensom i ima sina Kristofera, dok je Vil u vezi s Amanom Dabin.

Nakon što su mu preminuli i otac i majka, brigu o Volu preuzeo je komšija i porodični prijatelj, koji se pobrinuo da on završi školu.

Naime, kada je njegov otac ostao paralizovan Vil je imao samo dve godine, dok je u trenutku njegove smrti imao samo 11 godina. Iako se oprobao u glumi, poput oca, te je 1997. sa Glen Klouz glumio u televizijskom filmu kojeg je režirao njegov otac 'In the Gloaming', a potom i u još jednom njegovom projektu 'The Brooke Ellison Story', odlučio je da krene u drugom smjeru pa je diplomirao na koledžu u Vermontu englesku i američku književnost.

Nakon toga je dobio posao voditelja SportsCentera na ESPN-u 2015., da bi tri godine kasnije počeo da radi za ABC News gde i danas radi, između ostalog, na emisijama 'Good Morning America', 'World News Tonight with David Muir' i 'Nightline'.

Vil je između ostalog od 2013. godine i član Upravnog odbora Udruženja Christopher & Dana Reeve, dobrotvorne organizacije posvećene pronalaženju tretmana i lekova za paralizu koje uzrokuje povreda kičmene moždine i drugi neurološki problemi.

U slobondo vreme trči maratone i triatlone, a uz oca, s kojim je često odlazio na utakmice, je zavoleo i hokej.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs