ona ne odustaje

UŠLA U BOGATO DRUŠTVO, OPELJEŠILA IH ZA HILJADE DOLARA, IZAŠLA IZ ZATVORA: Ovako danas živi Ana Delvi

Najveća prevaratnkinja koju je Amerika skoro imala je trenutno u kućnom pritvoru i nastavlja da se penje na društvenoj lestvivi iako se činio da je sa njenim životom gotovo.

Vip priča
08:58h Autor:
UŠLA U BOGATO DRUŠTVO, OPELJEŠILA IH ZA HILJADE DOLARA, IZAŠLA IZ ZATVORA: Ovako danas živi Ana Delvi
Ana Delvi, Foto: INSTAR Images LLC / Alamy / Alamy / Profimedia

Ana Delvi je puštena iz zatvora zbog dobrog ponašanja 11. februara 2021. godine nakon što je odležala skoro četiri godine.

U martu 2021. godine, šest nedelja nakon puštanja na slobodu, vratila ju je Uprava za imigraciju i carinu zbog prekoračenja vize i ostala je u pritvoru u severnom delu Njujorka godinu dana.

U eseju koji je napisala dok je bila u pritvoru za Insajder, Delvi piše: „Ne izgleda da ću uskoro gledati "Inventing Anna". Čak i ako bih povukla neke konce i to uspela, ništa o tome da vidim izmišljenu verziju o sebi u ovom ambijentu azila za kriminalne ludnice ne zvuči mi privlačno."

Ana Delvi
foto: Profimedia

U ponedeljak, 14. marta 2022. godine Delvi je trebalo da bude deportovana u Nemačku. Nemački list Der Spiegel objavio je da njena deportacija nije uspela kada je odbila da napusti pritvorski centar i ode na aerodrom. Njen advokat rekao je za Njujork post da je podnet zahtev za odlaganje deportacije. "Razgovarao sam sa Anom jutros. Bila je zbunjena i pomalo zabrinuta", rekao je njen advokat Meni Arora za Post. „Teško joj je da razume svu birokratiju, posebno imajući u vidu da je zatvorena u zatvoru 20 i više sati dnevno i nema kontrolu. Kada ne znaš šta ti donosi budućnost, kada ne možeš da zoveš ljude kada želiš da dobiješ informacije, to vas čini anksioznim i frustriranim. Ona ostaje pozitivna, ali joj je teško."

Od juna 2022. ostala je u pritvoru u zatvoru okruga Orindž, čekajući da Odbor za žalbe za imigraciju donese odluku o njenom slučaju, i nadala se da će ostati u Njujorku. „Lepo je, ali veoma je dosadno. Ovde baš nema šta da se radi. I jednom dnevno imam svoj tablet. Tako sam sa svima u kontaktu. Tako da samo pokušavam da budem zauzeta projetkima koje vodim. I nadam se da ću otići odavde vrlo, vrlo brzo. A moji advokati rade na pronalaženju načina da me izvuku odavde što je pre moguće", rekla je ona.

Ana Delvi
foto: Profimedia

U oktobru 2022, Delvei je puštena iz ustanove u okrugu Orindž — pod uslovima da položi kauciju od 10.000 dolara i da ostane u kućnom pritvoru 24 sata kao i da ne koristi bilo koji oblik društvenih medija, navodi Blumberg.

Od jula 2023. godine, ona je u kućnom pritvoru u svom stanu u Ist Vilidžu. U januaru, Ana je priredila žurku „Klupski kućni pritvor“, tražeći od prisutnih da potpišu NDA, kao i da uplate novac organizaciji posvećenoj pružanju pro bono pravnih usluga.

Potpisala je ugovor za novi serijal koji će početi tamo gde se završava "Inventing Anna". Serija će pratiti njen život nakon zatvora.

„Anina priča je veoma živa i još uvek se odvija dok razgovaramo. Sa njom već mesecima razvijamo ovaj projekat – i proveli smo bezbroj sati u telefonskim i video pozivima sa njom. Ona je komplikovan i fascinantan lik", rekao je producent.

U januaru 2023. izašle su vesti da Ana treba da snimi rijaliti šou snimljen u njenom stanu u Ist Vilidžu gde je u kućnom pritvoru.

Ana Delvi
foto: Profimedia

„Tamo će joj se svake nedelje pridružiti grupa glumaca, muzičara, osnivača, poznatih ljudi, novinara i drugih uvaženih gostiju koju će ona pozvati, a koji će iskreno razgovarati o svim temama bez cenzure– uključujući Anino iskustvo unutar sistema krivičnog pravosuđa i njenu strategiju da ponovo izgradi svoj imidž kao i njene planove za budućnost“.

U kućnom pritvoru je pokrenula "The Anna Delvey Show", novi podkast, koji je trebalo da popravi njen imidž. „Prošlo je nešto više od pet godina otkako sam uhapšena. Promenila sam se. Toliko sam toga naučila“, rekla je za Asošijeted pres.

Ana je bila i domaćin prve modne revije Šao Jang u njenom stanu u Ist Vilidžu.

"Samo pokušavam da dam najbolje što mogu. Ne razmišljam o tome šta će ljudi misliti o meni", rekla je ona za WWD. „Ne mogu da razmišljam o tome. Jednostavno je veoma toksično. Reći će loše stvari. Nadam se da će neko reći neke dobre stvari. Samo pokušavam da uradim ono što mislim da je ispravno... Ne bih rekla da Ja sam druga osoba. To je samo nova stvar. Ne gledam na to kao na osvetu. Sve se jednostavno spojilo i tako bi trebalo da bude."

Ana Delvi
foto: Profimedia

Priča o Ani Delvi je nestvarna. Mnogi kažu da Ana ne postoji, trebalo bi je izmisliti. Ova rusko-nemačka prevarantkinja uradila je nemoguće - uspela je da Američku elitu opelješi na pravdi Boga i ne kaje se.

Pravog imena Ana Sorokin, postala je poznata 2018. kada su Veniti Fer i Njujork magazin objavili članak o njenom luksuznom načinu života kojim je pripadnicima visokog društva Menhetna prodala priču da je bogata nemačka naslednica. Na kraju joj se nije dogodio uspeh, već zatvor.

Tri godine živela je u raskoši, a 2019. je osuđena za prevaru i krađu, nakon što je oštetila nekoliko banaka i hotela za više od 275 hiljade dolara. Takođe je uspela da obrlati svoje bogate poznanike - jednog je nagovorila da joj plati privatni avion koji ju je odveo na Venecijanske bijenale za 35 hiljada dolara, dok joj je drugi podmirio hotelski račun od 62 hiljade dolara.

Ali, ta njena igra nije predugo trajala. Nakon što je koristila lažni identitet kako bi dobila zajmove od finansijskih institucija, Ana je 2017. uhapšena i poslata u ozloglašeni zatvor Rikers gde služi kaznu i seksualni predator i silovatelj Harvi Vajnstin. Za većinu je stvari dve godine kasnije i osuđena, a zbog dobrog vladanja puštena je ranije na slobodu, tj kućni pritvor. Tada je otvorila novi nalog na Tviteru, a na Instagramu. Ana je sa Netfliksom sklopila dogovor, prodala im je svoju priču i od tih para lepo živi i dan danas.

A onda joj je istekla viza za boravak u Americi i Ana je opet završila u zatvoru.

"Francuska prestonica mi je bila dosadna jer je društveni život završavao već u osam pa sam odlučila da je Njujork grad po mojoj meri," ispričala je Ana kako je započeo njen život u Njujorku.

Dolaskom u Njujork postala je Ana Delvi gde je odlučila da se pravi da je bogata nemačka naslednica. Naoružana fiktivnim nasledstvom od šezdeset miliona dolara, odlučila je da osvoji Menhetn. Šarmantna, harizmatična, nemilosrdna i često neuljudna, Sorokin se vešto uklopila u najbogatije njujorške krugove. Njen advokat Tod Spodek, koji joj često ni sam ne veruje, na suđenju je izjavio kako je Ana radila u stilu - ako prođe, prođe.

Razlog zašto su svi opsednuti njome veoma je jednostavan - imala je petlje da se upusti i da izvede veliku prevaru za razliku od onih kojima to nije uspelo. Koristeći frazu popularnu na društvenim mrežama, Ana je uspela da živi život punim plućima. Na primer, stilistkinja joj je birala odeću koju je nosila u sudnici. Baš poput Džeja Getsbija, postala je utelovljenje američkog sna: osoba koja je od skromnih početaka stvorila bogatstvo i društveni status. Samo što je njeno bogatstvo bilo pozajmljeno, a društveni status stvoren zahvaljujući obmanama i lažima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs