IMALA JE 18 KAD JE 1. PUT SILOVANA I MUČENA, PAKAO JE TRAJAO DECENIJU: Kad se saznalo ko je ON svi su zanemeli od ŠOKA

Keša je čuvena pevačica koja je 10 godina trpela silovanje i zlostavljanje od strane svog mentora, a onda je rešila da progovori.

Vip priča
Autor:
IMALA JE 18 KAD JE 1. PUT SILOVANA I MUČENA, PAKAO JE TRAJAO DECENIJU: Kad se saznalo ko je ON svi su zanemeli od ŠOKA
Foto: TheImageDirect.com / The Image Direct / Profimedia

Keša Rouz Sebert otvorila je vrata muzičkog sveta sa samo 18 godina, munjevitom brzinom postala je planetarno popularna, a proslavio ju je duet sa reperom Floridom "Right Round". Usledili su hitovi poput: "Tik Tok", "Take it off", "Blah blah blah", "We R Who We R" itd. Postala je jedna od omiljenih tinejdž zvezdi, predfviđali su joj veliki uspeh, a onda se na vrhuncu slave povukla iz javnosti.

Pevačica je pre osam godina iznela šokantne optužbe o zlostavljanju koje je doživela kad je imala samo 18 godina. Ona je konačno rešila da se vrati na javnu scenu, a tim povodom izdala je i novi album.

Keša
Kešafoto: VEGAN / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Šokantne optužbe iznela je na račun svog mentora, producenta Lukasa "Dr Luka" Gotvalda iz diskografske kuće Sony. Optužila ga je da ju je godinama emocionalno i intimno zlostavljao. Gotvald je inače autor nekih od najvećih hitova kao što su Wrecking Ball, Right Round, I Kissed a Girl...

Prvi put je silovana sa samo 18 godina

Ispričala je da ju je producent prvi put silovao kada je imala 18 godina. Rekla je da joj je davao alkohol kao i da ju je bez njenog znanja drogirao tabletama. Nakon toga bi se probudila gola i natečena u njegovom krevetu i ne bi se sećala šta se tačno dogodilo.

Keša
foto: Profimedia

- Uzela je tablete i probudila se sledećeg poslepodneva gola u njegovom krevetu. Bila je u bolovima i nije se sećala šta se desilo. Istog trenutka je nazvala svoju majku i rekla joj da ju je Luk silovao i zamolila je da je odveze u bolnicu. Kasnije je saznala da su tablete bile neka varijante GHB-a koji je poznat i pod imenom droga za silovanje, pisalo je u tužbi koju je podnela.

Keša
foto: Profimedia

Kad je shvatila da bi je nastavak saradnje "ubio", pevačica je odlučila da izađe pred javnost i otkrije celu istinu.

Pevačica je rešila da presavije tabak i tuži menadžera za silovanje. Iako je mislila da će na taj način prekinuti pakao i konačno se osloboditi mračne strane slave, te posvetiti pisanju tekstova, komponovanju i izvođenju muzike pred milionima, ništa nije bilo onako kako se nadala.

Došlo je do neočekivanog obrta! Kako nije mogla da dokaže na sudu krivicu Doktor Luka, opet je pala u kandže napasnika. Umesto nadanja da ce pravda biti, konačno, postignuta, samo je još dublje upala u problem. Menadžer je odlučio da stavi tačku na njenu karijeru koja je do tada bila u konstantnom usponu.

Keša
foto: Profimedia

Ali, ni to nije bilo sve. Koliko je bespomoćna shvatila je kada je pokušala da samostalno snimi album. Bez patronata jedne od najuticajnijih muzičkih kuća na svetu, i bez podrške onih koji su je učinili svetskom zvezdom, ovu mladu devojku je dočekao hladan tuš. Odluka je jasna - moraće da čeka još četiri godine kako bi smela da koristi sopstveni glas u javne svrhe, jer tako stoji u ugovoru koji je potpisala.

Tokom najveće životne bitke stvorila je njene najlepše pesme, ali i skupila je hrabrost da sa svetom podeli dramatičnu ispovest o borbi sa ozbiljnim zdravstvenim problemom sa kojim se suočila.

- Bila sam na veoma mračnom mestu. Bila sam sama i uplašena na klinici za rehabilitaciju zbog poremećaja ishrane koji se potpuno otrgao kontroli. Nisam bila u mogućnosti da koristim bilo koji od elektronskih uređaja, dakle - bez telefona, bez kompjutera, razmenjivanja poruka i društvenih mreža. U početku mi, takođe, nisu dozvoljavali ni bilo koji od muzičkih instrumenata. Molila sam ih da mi dozvole da koristim klavijaturu, makar i onu dečju - rekla je Keša i intervjuu za "Good morning America".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs