lepota, talenat, zdravlje

IMALA JE 16 GODINA KADA SE U NJU ZALJUBIO OŽENJEN ČOVEK: Optužen za BIGAMIJU, pričao je kako je od seljanke napravio NJU

Kažu da poseduje neverovatan talenat za glumu i život i da su najveći svetski zavodnici bili očarani njenom lepotom. Titu je rado pravila špagete, a on njoj zagorske štrukle.

Vip priča
Autor:
IMALA JE 16 GODINA KADA SE U NJU ZALJUBIO OŽENJEN ČOVEK: Optužen za BIGAMIJU, pričao je kako je od seljanke napravio NJU
Foto: Profimedia

Teško je danas biti takva glumačka zvezda kao što je Sofija Loren. Ona je živi dokaz holivudskog star sistema. Ove nedelje je napunila 89 godina, a decenijama unazad svi se dive njenoj neprolaznoj lepoti i stasu. Ćerka Sicilije sačuvala je sve atribute svog podneblja: raskošnu kosu, velike bademaste oči, bujno poprsje, vitak struk i zanosne noge, kojima su zamerali samo suviše uske članke. Sofija ima veličanstvene uloge, divan i miran život bez skandala, predivnu porodicu i udobnu starost. Zadovoljna je i srećna žena, a za to i te kako ima razloga.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Rodila se u Rimu, ali je detinjstvo provela u Pocuoliju kraj Napulja kao Sofija Šikolone. Dete je učiteljice klavira Romilde Vilani i inženjera Rikarda, koji je rano napustio porodicu, pa je Sofija u siromaštvu malog stana rasla s majkom i sestrom Marijom. Od ružnog pačeta pretvorila se u zanosnu devojku. Majka ju je u petnaestoj godini odvela na audiciju, posle koje je počela da radi kao model i od tog novca je izdržavala porodicu. Nakon toga je počela da uzima časove glume i potpisala petogodišnji ugovor s filmskom kućom "Paramaunt".

Sofija Loren
foto: Profimedia

Imala je samo 16 godina kada je upoznala producenta Karla Pontija. Bila je to ljubav za sva vremena. On je bio oženjen, ali im to nije smetalo da se venčaju nakon sedam godina veze. Ipak, privremeno su se razveli da ne bi bio optužen za bigamiju i to je bio jedini Sofijin skandal u životu. Ponovo su se venčali i nakon dva njena spontana pobačaja dobili su dvojicu sinova: Karla mlađeg i Edoarda. Za njeno ime se nikada nisu vezivali drugi muškarci, iako je glumila sa najvećim zavodnicima. Kada je Ponti umro, izjavila je da se nikada više neće udavati jer je "nemoguće voleti dva puta u životu".

Sofija Loren
foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Kao glumica, Sofija Loren će biti upamćena po italijanskim filmovima iz perioda 60-ih godina prošlog veka koji su bili velika umetnička dela, što je shvatio i Holivud. Prvog Oskara dobila 1962. za nezaboravni film "Ćoćara", u kome je glumila majku čiju ćerku siluju tokom Drugog svetskog rata. Već sledeće godine zlatnog kipa je dobio film "Juče, danas, sutra", u kom je igrala, a tokom 70-ih je bila već toliko slavna da je dobila honorar od milion dolara. Ukupno ima pet Zlatnih globusa, jedan za životno delo. Iako je i dalje mnogo snimala, kasnije se potpuno posvetila mužu i sinovima tinejdžerima.

Sofija Loren, Keri Grant
foto: Profimedia

Bila je tako zanosna da su je proglasili 25. najseksepilnijom glumicom u istoriji, iako nije imala visoko mišljenje o svojoj lepoti. Govorili su da joj je nos predug, a usta prevelika, a estetske zahvate je odbila jer uvek verovala u prirodni izgled. Filmski partneri bili su opčinjeni Sofijom Loren - dok su za Kerijem Grantom ludovali milioni žena, on je, iako je bila udata, želeo da Sofija postane njegova žena. Piter Selers je zbog nje hteo da se razvede.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Sofija je bila odlična prijateljica Josipa Broza Tita, a neki kažu da je u njega bila potajno i zaljubljena. Često je dolazila u posetu Brionima, gde je Maršalu spremala špagete, a on njoj zagorske štrukle, koje je sam razvlačio na stolu.

Sofija Loren
foto: Profimedia

Lepu Sofiju Loren časopis Empajer je 1995. uvrstio među 25 najseksi zvezda u filmskoj istoriji, a mnogi i danas smatraju da je njen izgled besprekoran. Kaže da ga je održala jedući italijansku pastu i negujući se maslinovim uljem, a i u 89. godini odlično se drži. Želimo joj srećan rođendan i dobro zdravlje!

1 / 10 Foto: Universal Pictures - Sanley Donen Films / Christophel Collection / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs