LINDA EVANĐELISTA

"ZNAO JE DA NE SME DA DIRA MOJE LICE, JER ONO DONOSI NOVAC": Jedna od najlepših žena otkrila u kakvom PAKLU je živela

Jedna od najpoznatijih supermodela devedesetih Linda Evanđelista ovih dana ne prestaje da intrigira.

Vip priča
Autor:
"ZNAO JE DA NE SME DA DIRA MOJE LICE, JER ONO DONOSI NOVAC": Jedna od najlepših žena otkrila u kakvom PAKLU je živela
Linda Evanđelista, Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Linda Evanđelista je otkrila da ju je bivši muž Žerald Mari zlostavljao tokom njihovog braka koji je trajao od 1987. do 1993. godine. Tu tvrdnju iznela je u Apple TV+ dokumentarnoj mini-seriji "The Super Models" koja će biti premijerno prikazana 20. septmebra na istoimenoj platformi.

Dok je trajao njegov brak sa modnom zvezdom Lindom Evanđelistom, Mari je bio na čelu evropskog ogranka modne agencije "Elite Model Management".

"Naučila sam da sam možda bila u pogrešnoj vezi. Lakše je to reći nego izaći iz nasilne veze. Razumem taj koncept, jer sam ga živela. Da se radi samo o tome da kažeš: "Želim razvod, vidimo se", ali to ne ide tako. Znao je da ne sme da dira moje lice, da ne sme da dira ono što donosi novac, znate?", ispričala je Linda Evanđelista koja je nedavno plakala na promociji svoje knjige u Londonu.

"Udala sam se za njega kad sam imala 22 godine, a razvela sam se kada sam imala 27 godina, pustio me je kada je dobio sve. Ali bila sam bezbedna i dobila sam slobodu", poručila je.

Linda Evanđelista
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Marija su 2020. je čak sedam žena optužilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Linda Evanđelista rekla je da veuje tvrdnjama žrtava i istakla je da su one neverovatno hrabre i snažne.

"Zahvaljujući snazi svih tih žena koje su progovorile- Bog ih blagoslovio sve, to mi je sada dalo hrabrosti da govorim. Volela bih da pravda bude zadovoljena. Volela bih da žene znaju da nisu same", istakla je.

U izjavi za Apple TV+ Mari je negirao optužbe i rekao da nikada nije počinio bilo kakvo nasilje, piše Dejli Mejl.

Linda Evanđelista je 2020. u jednom intervjuu ispričala da u potpunosti veruje u ženama koje su ga optužile.

Žerald Mari
foto: Pascal GUYOT / AFP / Profimedia

Žerald Mari je 30 godina bio među najmoćnijim ličnostima svetske modne industrije.

"Tokom moje veze sa Žeraldom Marijem nisam znala ništa o tim seksualnim optužbama protiv njega, pa nisam mogla da pomognem tim ženama", izjavila je i dodala: "Čuvši ih sada i na osnovu vlastitih iskustava, verujem da govore istinu. Slama mi se srce jer su to rane koje možda nikad neće zaceliti i divim se njihovoj hrabrosti i snazi ​​da danas govore".

Linda Evanđelista
foto: Profimedia

Nju su na taj intervju motivisale ispovesti četiri žene koje su ispričale da ih je Mari silovao - ukupno ga je devet žena optužilo za isti zločin, a osam njih je progovorillo za "Weekend" magazin. Mari koji je nekada bio evropski predsednik "Elite" model agencije za koju su radile Naomi Kembel, Klaudija Šifer i Sindi Kroford, negirao je i tada sve optužbe.

Među ženama koje su optužile Marija nalazi se i manekeka Žil Dod koja je rekla da ju je Mari silovao 1980. godine, Eba Klarson koja tvrdi da se napad desio 1990. pa zatim novinarka Lisa Brinkvort, koja je za "Sandej tajms" ispričala da ju je Mari napao dok je radila članak o modnoj industriji za "Bi-bi-si" 1998. godine. Na spisku su i Vendi Volš, En Megvajer i I-džej Moran. Radijska voditeljka Vendi Volš rekla je da ju je Mari silovao pre 40 godina dok je bio šef agencije "Paris Planning". To se dogodilo u Parizu, kao i većina napada - sem jednog.

Žerald Mari
foto: LIU JIN / AFP / Profimedia

Vendi je napomenula da veruje da se iste stvari dešavaju i danas devojkama u modnoj industriji i da to mora da prestane.

Dok je Mari sa Džonom Kasablankasom, osnivačom magazina "Elle", bio na čelu agencije "Elite", kompanija se podelila na dva dela - "Creative World Management" i "Elite World Group". Obe grupacije ogradile su se od optužbi.

Pravosudni sistem je konačno doneo odluku uprkos jakoj medijskoj kampanji koju Žerald Mari trpi dve godine.

„Ovom odlukom sada je utvrđeno da je Žerald Mari nevin i da će ostati nevin.“ objavljeno je 15. februara 2023. godine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs