HOLIVUD U NOVAKOVOJ LOŽI

METJU MEKONAHI IMA VELIKI RAZLOG DA OBOŽAVA ĐOKOVIĆA: Naš teniser je MODEL onih osobina o kojima glumac PRIČA GODINAMA

Turbulentne uloge i miran porodični život - to bi bila definicija čoveka koji nam je još više ulepšao Noletovu pobedu u Americi. Ali iza slavne holivudske zvezde kriju se traume...

Vip priča
08:24h Autor:
METJU MEKONAHI IMA VELIKI RAZLOG DA OBOŽAVA ĐOKOVIĆA: Naš teniser je MODEL onih osobina o kojima glumac PRIČA GODINAMA
Foto: Profimedia

Ceo svet ustao je na noge kad je Novak Đoković u Njujorku osvojio svoju 24. grend slem titulu i tako postao najveći teniser u istoriji ovog sporta. Suze radosnice i sreća njegovih najbližih prikazivani su danima, ali posebnu pažnju izazvalo je prisustvo dvoje slavnih ljudi u njegovoj loži koji su se radovali isto koliko i Novakova porodica. U pitanju su Metju Mekonahi i njegova supruga Kamila Alves, koji su veliki navijači srpskog asa.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Mekonahi nije samo planetarna zvezda već trenutno top glumac Holivuda. Njegova podrška Noletu znači da se američki establišment predao i priznao veličinu Srbina. Osim toga, nije slučajno ni što superstar obožava našeg tenisera. Đoković je živi dokaz onoga što Mekonahi godinama govori u svojim motivacionim govorima po kojima je poznat: da ne postoji reč neverovatno i da snaga volje donosi uspeh. Iako vlasnika jednog Oskara gledamo u izvanrednim filmovima, i život Metjua Mekonahija nalikuje filmskoj priči. Oduvek je bio lep, zgodan i harizmatičan, ali to ga nije poštedelo veoma teških trenutaka u životu.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Rodio se pre 54 godine u Teksasu, u gradiću Uvalde. Majka Meri je bila učiteljica, a otac Džejms vlasnik benzinske pumpe. Metju im je najmlađe dete, a imaju dvojicu starijih sinova - Majkla, zvanog Rustera, i Patrika, koji je usvojen. Rasli su u strogo katoličkom okruženju, a roditelji su se stalno svađali i tukli. Mekonahi pamti kako je u jednom takvom okršaju majka u ruci držala nož, a otac kečap, a on ih je gledao sakriven iza kreveta. Na kraju su na podu natopljenom kečapom i krvlju vodili ljubav.

Prvo seksualno iskustvo doživeo je sa 15 godina, kada ga je ucenom silovao jedan muškarac. U srednjoj školi ga je onesvestio i ubacio u kombi, nakon čega je usledilo maltretiranje i seksualno zlostavljanje. Najlepšeg učenika srednje škole Longvju sve ovo je nateralo da napusti dom i ode što dalje - u Australiju. Tamo je, da bi preživeo, prao sudove, čistio štale i kokošinjce. Ti poslovi mu se nisu svideli, pa se vratio se u Teksas i počeo da studira pravo u Ostinu. Na kraju je sa svojom lepotom mladog Pola Njumena otišao u Holivud.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Prvo je glumio u romantičnim komedijama, dok nije upoznao prelepu Brazilku, manekenku i dizajnerku Kamilu Alves. Upravo ga je ona nagovorila da bira ozbiljnije uloge. Ne samo što je nakon toga postigao ogroman uspeh već je 2013. dobio Oskara za film "Poslovni klub Dalas", u kojem je igrao čoveka obolelog od side, a za tu ulogu smršao je 21 kilogram. Tada je godinu dana bio u braku s Kamilom, a venčali su se na maloj katoličkoj ceremoniji u Ostinu, gde žive i danas. Pre Kamile, za koju kaže da je ljubav njegovog života, bio je u vezi sa Sandrom Bulok i Ešli Džad, a kažu da mu je tiha patnja bila i glumica Dajana Lejn, s kojom je snimio film "Spokoj".

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Kamila i Metju su možda najblistaviji i najvoljeniji par Holivuda. Imaju troje dece: Levija (14), Vidu (13) i Livingstona (10). Kamila je stroga mama, a Metju deci više pušta na volju. Zanimljiv detalj iz njihovog roditeljstva jeste to da su nedavno svom najstarijem dečaku dozvolili da otvori profil na Instagramu, jer su dotad smatrali da je premlad za to.

Metju Mekonahi
foto: Profimedia

Ova skladna porodica primer je mnogima, a naročito svetskim zvezdama, kako bračni par s decom treba da funkcioniše - žive neopterećeno, kao sav normalan svet, ističući u prvi plan moralne vrednosti koje u modernom svetu postaju sve više zaboravljene.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs