ešton kučer i mila kunis

STALI NA STRANU SILOVATELJA, PA IZAVALI BURU U JAVNOSTI: Umešali se u suđenje koje je ZGROZILO Ameriku pa zažalili

Jedan od omiljenih holivudskih parova pokušao je da odbrani svog kolegu i prijatelja Denija Mastersona pred sudom kako bi mu se smanjila kazna za počinjena silovanja

Vip priča
Autor:
STALI NA STRANU SILOVATELJA, PA IZAVALI BURU U JAVNOSTI: Umešali se u suđenje koje je ZGROZILO Ameriku pa zažalili
Ešton Kučer i Mila Kunis, Foto: Airbnb/Instagram / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia UČITAVANJE...

Deni Masterson osuđen je na 30 godina zatvora zbog silovanja koja su se desila početkom 2000-ih, a u pokušaju smanjenja njegove kazne, svedočili su Ešton Kučer i Mila Kunis. Ali danas slavni holivudski par priznaje kako je zbog svega toga - zažalio.

"Svesni smo bola koju su izazvala pisma koja smo napisali u ime Denija Mastersona", započeo je Ešton (45) u kratkom videu podeljenom na Instagramu nakon što je otkriveno da su on i njegova supruga garantovali za svog bivšeg kolegu iz serije 'Vesele 70-e'.

"Podržavamo žrtve. To smo učinili istorijski kroz naš rad i nastavićemo tako i u budućnosti', dodala je 40-godišnja Mila.

Ipak, ogorčeni obožavatelji nisu krili razočaranje njihovim postupkom pa izvinjenje koje su dali u stilu klasičnog advokatskog tona. Osim toga, smeta im što su u porukama u kojima svedoče o karakteru Mastersona koristili niz sajentološlih fraza i tvrde da je neoprostivo što su njima želeli da potkopaju kredibilitet žrtava koje je glumac drogirao i silovao.

Ešton se u snimku pokušao odbraniti tvrdeći da su samo želeli da pomognu prijatelju:

"Pre nekoliko meseci, Denijeva porodica nam se obratila i zamolili su nas da napišemo pismo u kojem bismo opisali osobu koju poznajemo 25 godina kako bi sudija to mogao da uzeme u obzir prilikom izricanje kazne."

Deni Masterson
foto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Pisma nisu napisana da dovedu u pitanje legitimitet pravosudnog sistema ili valjanost odluke porote, već su isključivo bila namenjena sudiji, tvrdi.

"Cilj je bio da ih pročita i uvaži sudija, a ne da potkopamo svedočanstva žrtava niti ih na bilo koji način retraumatiziramo. Nikada to ne bismo želeli da učinimo. I žao nam je ako se to dogodilo. Naše srce ide uz svaku osobu koja je ikada bila žrtva seksualnog napada, seksualnog zlostavljanja ili silovanja", zaključili su supružnici, u nadi da će vratiti simpatije javnosti koje su uveliko uživali, sa statusom jednog od omiljenijih holivudskih parova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs