alkaraz garfija, teniser u usponu

KARLOZ ALKARAZ, LJUTI PROTIVNIK ĐOKOVIĆA, CEO ŽIVOT SE VODI SAVETOM KOJI MU JE DAO DEDA: Smatra da je zbog njega USPEO

Ove godine ga nećemo gledati u finalu US Opena, nije odbranio titulu. Ali ako ga u karijeri zaobiđu povrede, mladi španski teniser ima sve šanse da postane legenda. Zasad je skroman, ali ambicije su mu uvek bile velike.

Vip priča
KARLOZ ALKARAZ, LJUTI PROTIVNIK ĐOKOVIĆA, CEO ŽIVOT SE VODI SAVETOM KOJI MU JE DAO DEDA: Smatra da je zbog njega USPEO
Životna priča Karlosa Alkaraza, Foto: Profimedia

Ovih dana ljubitelji tenisa uživaju u Otvorenom prvenstvu Amerike. Svima je jasno da je naš Novak Đoković apsolutni favorit, ali mu za vratom stalno diše 16 godina mlađi momak. Karlos Alkaraz Garfija ima samo 20 godina, dve grend slem titule i u Njujorku je jurio treću. Sa 19 godina bio je prvi igrač sveta, najmlađi u istoriji igre. Rođeni je borac, veliki talenat i naslednik španske škole tenisa koja je u poslednje dve decenije odgojila istorijske šampione.

Karlos Alkaraz
foto: Profimedia

Dečko je simpatičan, lepuškast, "Najki" ga oblači ne baš tako papagajski kao Rafu Nadala, ali dovoljno šareno, u skladu s njegovim godinama. U odnosu na vretenasto telo Đokovića deluje dundasto, a od srpskog asa niži je pet centimetara. Još uvek nema neprijatelje, publika ga voli jer je večito nasmejan, krupnih zuba i širokog osmeha, divi se velikim igračima i nije pravio greške u ponašanju i fer-pleju. Ne voli da ga zovu Karlos jer mu zvuči "kao da je nešto pogrešio", već preferira nadimke Karlitos ili Čarli, pa ga tako i oslovljavaju.

Karlos Alkaraz
foto: Instagram

Nije Alkaraz slučajno tu gde jeste, prvi ili drugi igrač na svetu. Tenis igra od treće godine. Rođen je u gradiću Palmar kraj Mursije, gde i danas živi s roditeljima i trojicom braće. Skroman je i slava mu nije udarila u glavu. Zasad. Majka Virhinija radila je kao asistent u prodavnici nameštaja, a otac Karlos stariji bavio se nekretninama i bio vicešampion Španije u tenisu. Zatim je otvorio svoju akademiju, u kojoj je počeo da trenira sa sinom.

Dečak je imao velike snove, ali je lomio rekete i nije voleo da gubi. Na njega je ipak najveći uticaj imao - deda, koji se takođe zove Karlos. Utuvio je Karlitosu u glavu da se u životu drži tri reči koje na španskom počinju sa "c": cabeza, corazon, cojones (prevedeno: glava, srce, mu*a). Alkaraz je to zapamtio i očigledno ima sve tri stvari.

Karlos Alkaraz
foto: Profimedia

Igra hrabro, uglavnom sa osnovne linije. Po brzini i top spinu porede ga s Nadalom, po pokrivenosti terena i gipkosti sa Đokovićem, a po veštini na mreži i drop šotovima s Federerom. Sva trojica su njegovi idoli. Gine na terenu, snažan je, mlad, lomi protivnike jačinom forhenda i napadom iz defanzive. Mentalno je stabilan i ume da preokrene meč. Trenira ga Huan Karlos Ferero, koji je takođe bio prvi teniser sveta.

Karlos Alkaraz
foto: Instagram

Karlitosove osobine više su nego dovoljne da ga ženski rod sve više obožava. Premlad je za brak i decu, ali već je imao dve devojke, obe lepotice. Do jula ove godine zabavljao se sa španskom teniserkom Marijom Gonzales Himenes. Lepa Marija igra za Mursiju i na Instagramu je objavljena fotografija gde je Karlitos ljubi i piše: "Nedostaješ mi". Ali nakon Vimbldona, gde je podigao trofej, Alkaraz je u vezi s francuskom teniserkom i influenserkom Lolom Marandel. Videli su ih u Nici, a razgovor je očevicima delovao mnogo više od prijateljskog. Poput većine svojih zemljaka tenisera, Karlos ističe da ga ne zanimaju kratke veze, već želi da osnuje porodicu.

Karlos Alkaraz
foto: Instagram

Iako ne važi za seks-simbol kao Nadal, modna kuća "Luj Viton" nedavno ga je angažovala za kampanju posvećenu savremenom repu. Tako je Alkaraz postao njihov novi ambasador, nakon Ronalda i Mesija. U širokim kariranim odelima mladi Španac opravdao je poverenje slavnog brenda. Zaradio je oko 17 miliona dolara. Ima sve više sponzora, među kojima je i BMW, koji mu poklanja poslednje modele. Njegove finansije vodi otac, a Karlitos kaže da ga ne zanimaju mnogo skupi satovi i automobili. Navija za Real Madrid i osnovao je fondaciju koja pomaže obolelima od Daunovog sindroma. Mladom, ali slavnom teniseru samopouzdanja ne manjka, a njegovo vreme tek dolazi...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs