IGRAO JOJ SE S UMOM 500 DANA, A ONDA JE ZAPALA U TEŠKO PSIHIČKO STANJE: Evo zašto je morala svakodnevno da PLAČE po 12 h

Teška životna priča glumice koja je igrala u horor filmovima mnoge je šokirala.

Vip priča
12:46h Autor:
IGRAO JOJ SE S UMOM 500 DANA, A ONDA JE ZAPALA U TEŠKO PSIHIČKO STANJE: Evo zašto je morala svakodnevno da PLAČE po 12 h
Foto: Profimedia

Američka glumica Šeli Duval bila je na vrhuncu karijere kada je snimili kultni horor film "Isijavanje", u kojem je glumila uz legendarnog Džeka Nikolsona. Uglavnom je igrala horor filmove, a sve to odrazilo se na njeno psihičko stanje. Preživala je neverovatne stvari, a onda potpuno nestala sa scene. Danas ima 75 godina i izgleda neprepoznatljivo.

Šeli je navodno bila žrtva zlostavljanja slavnog režisera filma "Isijavanje", Stenlija Kjubika.

Kjubrik nikad nije krio svoje radikalne metode u radu s glumcima kako bi ispred kamere dobio najbolji mogući rezultat i baš onu emociju koju želi, ali je sa Šeli Duval otišao najdalje. Najpre je od nje zahtevao da se na godinu dana preseli u Veliku Britaniju kako bi se distancirala od svoje porodice jer mu je bilo potrebno da ona oseti da je usamljena i izolovana. Pravi pakao usledio je kad je počelo snimanje "Isijavanja".

Šeli Doneli
foto: Profimedia

- Moj lik je morao da plače 12 sati dneveno. Plakala sam po ceo dan devet meseci. Što je najgore, nakon što je film izašao niko nije komentarisao moju glumu, svi su pričali o Kjubriku - rekla je Duvalova.

Dodala je kako bi u svom vokmenu slušala tužne pesme ili se jednostavno vraćala na neka nesretna sećanja kako bi ušla u svoj lik Vendi.

- Samo sam razmišljala o nečemu vrlo tužnome u svom životu ili o tome kako mi nedostaje porodica ili prijatelji. Ali nakon nekog vremena telo se pobuni i kaže - prestani mi to raditi. Ne želim plakati svaki dan. Ponekad bi me samo i ta pomisao rasplakala. Celi dan sam provela plačući, ne znam kako sam to uspela - izjavila je.

"Isijavanje" je snimano 500 dana, a za to vreme Stenli Kjubrik se prema Džeku Nikolsonu, glavnoj zvezdi filma, ophodio s puno poštovanja, dok je Šeli doživljavala samo suprotno. Navodno se režiser namerno ponašao loše prema njoj kako bi pojačao nesigurnost njene junakinje u filmu Vendi Torens. Čak se u jednom trenutku u dokumentarcu o snimanju "Isijavanja" može čuti kako Kjubrik kaže članovima ekipe: "Ne budite saosećajni sa Šeli". On je često vršio pritisak na nju, ponavljao joj da traći svačije vreme, a svaku njenu ideju i predlog je odbacivao i ocenjivao kao beznajačne.

Šeli Duval su novinari snimili su na njenom ranču u Teksasu. Neprepoznatljiva glumica pušila je i pričala o vanzemaljcima, a usput je filmsku industriju optužila da su je opljačkali i doveli do bankrota.

Šeli Duval
foto: Printscreen Instagram/ @SARKULOWSKI

- Nesrećna sam ovde, ne želim ovako da umrem. Nemam novaca. Glumila sam u pet serija i gomili filmova, a nemam ništa - objašnjava Šeli.

Duval preživljava sa 1.660 dolara mesečno, a o njoj brine njen partner Den Gilroj s kojim je poslednjih nekoliko godina. Par se iz Los Anđelesa preselio u Teksas.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs